Geluk

Waarom sterke vrouwen zich soms van binnen gebroken voelen

de 10 geboden voor persoonlijke groei

Ze kan alles aan. Een gebroken hart, verbroken vriendschappen, verstoorde familiebanden. Wanneer de wereld haar kwetst dan faket ze een glimlach en ze blijft doorgaan alsof er nooit iets is gebeurd. Alsof het met haar allemaal goed gaat. Alsof haar hart onbreekbaar is. Maar ze voelt zich niet sterk. Het voelt alsof ze leeft in een leugen, dat iedereen haar meer credit geeft dan ze verdient.

Want iedereen denkt alleen maar dat ze sterk is, ze zien maar één kant van haar. Ze zien haar overdag, wanneer ze voldoende energie heeft om te doen alsof. Maar ze zien haar niet als ze ’s avonds in bed ligt, wanneer ze te moe is om weg te lopen voor haar problemen. Ze laat nooit iemand haar kwetsbare kant zien.

Waneer de tranen haar hoog zitten, dan duwt ze deze weg tot ze een kans heeft om te vluchten naar het toilet waar ze haar tranen kan laten stromen. Als ze zich niet goed voelt dan verzint ze een excuus om haar plannen te cancelen, zodat niemand haar verdriet ziet. En als ze instort dan appt ze haar vriendinnen niet, nee ze doet het alleen in stilte.

Ze ziet er het nut niet van in om haar ellende met anderen te delen. Haar vrienden vinden haar de grappige en levendige vriendin. De probleemoplosser en ze komen naar haar toe voor hun problemen.  Ze knikt en geeft steun als anderen klagen over hun ‘bijna’ perfecte leven. Zelfs als ze wil schreeuwen dat ze geen idee hebben wat haar problemen zijn. Maar ze ontploft niet, ze luistert, ze is begripvol en ze probeert een goede vriendin te zijn.

Ook interessant: Ben jij ook die persoon die maar geeft en geeft en niets terugkrijgt?

En als ze omgeven is door anderen is het helemaal niet zo lastig om haar problemen aan de kant te schuiven, dat is ze gewend. Maar zodra ze in de auto zit of mensen haar niet meer kunnen zien dan komen de problemen weer terug.

Ze denkt dat ze achterloopt op het leven. Ze vindt zichzelf onsuccesvol, ze vindt zichzelf niet knap genoeg, ze vindt zichzelf dom. En ook al lijkt ze sterk, is ze zo sterk(!), de angsten laten haar niet alleen, ze volgens haar ’s nachts in haar slaapkamer en in haar dromen.

Ze zorgen ervoor dat ze zich klein voelt. De wereld ziet haar als onafhankelijke sterke vrouw, zij ziet heel iemand anders.

Maar ze realiseert zich niet dat ze zo sterk is als ijzer, want ze blijft doorgaan en proberen. Ze is sterk omdat ze nog hoop heeft. Ze is sterk omdat ze in staat is om door de pijn heen te glimlachen. Ze is sterk omdat ze ziet dat er wat moet veranderen en ze is sterk omdat ze hier straks nog krachtiger uitkomt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com