Geluk

Ben jij die persoon die te veel geeft en niets terugkrijgt?

Wees niet de persoon die altijd geeft en niets terugkrijgt

Ben jij één van die mensen? Ben jij iemand die maar geeft en geeft en hoopt dat het ooit wel eens terug zal komen. Geef jij ook altijd al je vriendelijkheid aan mensen omdat dit zo hoort?

Geef je omdat dit natuurlijk voelt en je niet eens zou weten hoe je het anders zou moeten doen? Geef jij je hart voordat iemand het verdient? Geef jij jezelf bloot aan mensen die dit recht nog niet hebben verdiend? Geef jij je laatste energie en tijd aan anderen terwijl je eigenlijk zelf zo moe bent?

Ben jij één van die mensen die zich afvraagt wanneer de dag zal komen dat al dat geven en geven zich uitbetaalt en iemand misschien besluit dat het tijd is om wat voor jou terug te doen?

Dat gaat gebeuren! En je zult zien dat het moment waarop dit gebeurt een stuk gelukkiger zal zijn! Want weet je wie jou eindelijk dingen gaat geven? Dat ben jijzelf. Want jij bent de enige die jou kan geven wat je verdient en wat je nodig hebt.

Geef jij zoveel aan anderen omdat jij jezelf niet genoeg waard vindt? Is het omdat je zo bent opgevoed? Verwacht jij dat iedereen je hetzelfde behandelt als dat jij hen behandelt?

Misschien is het van alles een beetje, maar het maakt eigenlijk niet uit. Want deze strategie werkt niet. Je zult op deze manier nooit terugkrijgen wat jij er allemaal instopt. Want het is een sprookje om te denken dat hoe meer goed jij doet, dat het ooit allemaal wel goed komt. Nee, het is tijd om het heft in eigen handen te nemen!

Dit betekent absoluut niet dat je vanaf nu alleen nog maar aan jezelf moet denken. Dit betekent wel dat jij vanaf nu op de eerste plek staat. Dat je jouw liefde aan jezelf geeft, dat je inziet hoeveel zelfliefde en tijd jij waard bent. Het is tijd om voor jezelf op te komen, je bent geen voetveeg die zijn of haar leven in dienst van anderen stelt.

Nee daar ben je veel te goed voor. Ga voor jezelf bedenken wat jij wilt! Wat vind jij belangrijk, wat vind jij leuk, waar krijg jij energie van? Geef niet meer al je tijd en energie grenzeloos weg. Stop tijd en energie in jezelf en geef de rest weg aan de mensen die echt om je geven. Bescherm jezelf en bescherm je tijd en energie alsof de grootste schat op aarde is. Wees niet die persoon die te veel geeft en die niets terugkrijgt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?