Geluk

7 Eigenschappen van positieve mensen die doorzetten, ook in moeilijke tijden

7 eigenschappen van positieve mensen die blijven doorzetten

We hebben allemaal wel eens van die weken waarin je het gevoel hebt dat alles mis gaat. Je relatie loopt niet goed, je hebt wat fouten gemaakt op je werk, je gezondheid laat je in de steek.

In plaats van je te focussen op de negatieve dingen, denk aan de mensen die je kent die altijd doorzetten en weer positief verdergaan. Laat hun kracht jou inspireren en kijk eens wat beter naar de eigenschappen die deze personen waarschijnlijk bevatten.

1 Ze focussen zich op het grote geheel
Wanneer je helemaal aan de grond zit dan is er maar één weg en dat is omhoog. Probeer afstand te nemen van de situatie en blijf het grote geheel in beeld houden. Deze moeilijke tijd is een een flinke heuvel die je moet nemen, maar het is niet het einde van jouw weg.

2 Ze proberen te leren van deze chaos
Het maken van fouten is één van de beste lessen die we kunnen leren. Het leert ons wat niet werkt en zo kun je opzoek gaan naar iets wat wel werkt. Wanneer je hebt bewezen dat jij er weer bovenop komt dan is het volgende obstakel wat je tegenkomt minder eng, want je bent sterker dan je denkt. Daarnaast krijgen je successen meer betekenis voor je. Dus zorg dat jouw worsteling niet voor niets is geweest en leer ervan.

3 Ze nemen één stap tegelijk
De situatie waar je nu in zit zal waarschijnlijk niet in één dag opgelost zijn. Maar door de nodige stappen op te breken in kleine mini stapjes lijkt het minder groot. Wanneer je voelt dat je angstig en nerveus wordt zeg dan tegen jezelf: “Één taak tegelijk en één stap tegelijk”. Door bijvoorbeeld een lijst te maken van je al je stapjes en daarbij de dingen door te strepen die je hebt gedaan kun je een kalmerend gevoel krijgen.

4 Ze verwelkomen verandering
Veel van ons zijn bang voor verandering, want verandering brengt vaak iets onbekends mee. Maar elke verandering gebeurt voor een reden. Het is aan jou hoe je met deze verandering omgaat. Wanneer je moet verhuizen is dit een kans om weer nieuwe mooie mensen te ontmoeten. Wanneer je relatie eindigt is dit je kans om jezelf op nummer één te zetten en iemand te zoeken die nog beter bij je past. Wanneer je wordt ontslagen word je gedwongen om na te denken en te gaan solliciteren. Zie verandering als een kans om je leven te verbeteren.

5 Ze hebben de kracht om los te laten
Door te herkennen dat je niet alles kunt maken, sturen of regelen in je leven kun je rust ervaren. Soms gebeuren er moeilijke dingen en kun je niets anders doen dan je er aan over te geven.

6 Ze kijken naar zichzelf
“Wanneer we niet langer in staat zijn om de situatie te veranderen, worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen”
Victor Frankl
In plaats van te blijven vechten tegen externe factoren die je tegenkomt kun je ook vanuit je zelf gaan werken. Maak contact met je emoties, focus je geest en centreer jezelf spiritueel. Elke uitdaging is een kans om een betere versie van jezelf te worden.

7 Ze blijven hoop houden
De mensen die ons inspireren in het leven zijn de mensen die zich vasthouden aan hun principes en die zich niet laten definiëren door omstandigheden. Probeer je te focussen op de positieve kanten van een negatieve situatie.

ps Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl