Geluk

3 redenen waarom jij voor jezelf op moet komen!

waarom jij voor jezelf op moet komen

Weet je nog dat moment dat je collega of familielid wat naars tegen je zei? Natuurlijk weet je dit nog. Je schrok je lam en je voelde je er de hele dag vervelend over. Later toen je er in bed nog over na lag te denken wist je precies hoe je had moeten reageren, maar ja.. te laat.

Er zit iets ‘gevaarlijks’ aan het niet confronteren van een gemeen of naar persoon. Want als je er niets van zegt dan is de kans groot dat ze het weer doen en weer en weer.. en als de dag dan eindelijk komt dat je iets terug zegt, zit hier zoveel ingehouden woede bij dat je misschien irrationeel overkomt.

Waardoor de pestkop zegt dat je niet zo overdreven moet doen en jij opeens de ‘schuldige’ bent. Dat moment kun je prima voorkomen door eerder voor jezelf op te komen. Daarom vind je hieronder 3 redenen waarom jij voor jezelf op mag komen die je als geheugensteuntjes kunt gebruiken!

1 Niemand anders doet het
Wees je eigen advocaat! Jij moet jezelf beschermen en verdedigen. Net zoals je ook voor jezelf zorgt. Want dat doe je wel toch? Je zorgt dat je gezond eet, dat je beweegt. Je zorgt dus voor je lichaam, zorg dan ook voor je ziel. Bescherm je ziel door voor jezelf op te komen, want zoals gezegd: jij bent de enige die dit echt kan doen.

2 Je kunt daarna trots op jezelf zijn
In het begin is het eng, maar als je voor jezelf bent opgekomen dan geeft dit zo’n goed gevoel! Je hebt het opgenomen tegen een pestkop! Wat waarschijnlijk betekent dat het wel even duurt voordat die persoon zijn pijlen weer op jou richt. Houd de toon van je stem normaal en doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat jij voor jezelf opkomt (wat natuurlijk ook zo is). En wat er daarna ook gebeurt.. verontschuldig jezelf niet!! Sta jezelf toe dat je nog even geniet van het feit dat jij iemand die je heel lief is hebt verdedigd.. jezelf.

3 Hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt
Het is net zoals ‘nee’ zeggen. Hoe vaker je het doet, het makkelijker het wordt. Je weet het direct wanneer iemand je niet goed behandelt. Je weet het van binnen! Maar toch beschermen we onszelf niet altijd direct. Vaak schudden we ons hoofd en zeggen we dat het oké is, terwijl dit niet het geval is. De volgende keer dat je het moment herkent dat iemand je niet goed behandelt dan neem je even de tijd om tot jezelf te komen en dan kom je op een rustige manier voor jezelf op. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het gaat.

Voor jezelf opkomen lijkt enger dan het is, maar andere mensen doen het toch ook? Het is echt niet eng en het is noodzakelijk. Want jij bent het waard om goed behandeld te worden en jij bent het aan jezelf verplicht om jouw ziel te beschermen. Succes!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?