Geluk

8 redenen waarom pijn je een mooier persoon maakt

8 redenen waarom pijn je een mooier persoon maakt

Pijn is helaas onderdeel van het leven. We zullen allemaal pijn ervaren en pijn doet iets met je, het verandert je. Het kan even duren voordat pijn je lichaam of hart verlaat of misschien blijft het voor altijd bij je. Maar het is goed om je te realiseren dat pijn je meestal uiteindelijk positief verandert.

1 Het zorgt ervoor dat je meer compassie hebt
Als je pijn hebt meegemaakt dan word je vaak zelf meer empathisch; je wilt niet dat anderen door dezelfde pijn gaan als jij en je herkent pijn bij andere mensen beter. Zo ben je vaak beter in staat om anderen te helpen die door een moeilijke periode gaan en zul je niet snel je oordeel klaar hebben.

2 Het zorgt ervoor dat je wijzer bent
Pijn zet dingen in perspectief. Je maakt je niet meer druk om kleine dingen en je waardeert extra wat je wel hebt. Pijn zorgt ervoor dat je anders naar het leven kijkt en het leert je wat echt belangrijk is.

3 Het zorgt ervoor dat jij je relaties koestert
Pijn zorgt ervoor dat je de relaties met andere mensen meer waardeert. Je leert op welke mensen je kunt steunen in zware tijden en je komt erachter welke mensen er echt van je houden. Pijn zorgt ervoor dat de band tussen jou en de mensen die het dichtst bij je staan vaak nog hechter wordt. 

4 Het zorgt ervoor dat je sterker wordt
What doesn’t kill you makes you stronger. Als de storm weer gaat liggen realiseer jij je dat pijn je sterker maakt en dat het je beter voorbereid om moeilijke situaties het hoofd te bieden.

5 Het zorgt ervoor dat je nadenkt over je leven
Het zorgt ervoor dat je nadenkt over je carrière, je gezondheid, je financiële situatie en je relaties. Het kan je helpen om een ander pad te kiezen in je leven. Pijn zorgt ervoor dat je nadenkt over dingen die eerder misschien vanzelfsprekend waren. 

6 Je liefde wordt sterker
Je liefde wordt intenser en je stelt je meer open. Je laat je kwetsbare kant zien en hoewel pijn je sterker maakt, maakt het je ook zachter. Het zorgt ervoor dat je wilt geven en dat je de pijn van anderen wilt verzachten. Je liefde wordt puurder en sterker.

Volg Herhealth.nl op Instagram

7 Het zorgt ervoor dat je vecht voor je geluk
Als je pijn hebt dan probeer je manieren te vinden die je beter laten voelen en die ervoor zorgen dat je weer gelukkig bent. Je doet dingen waartoe jij jezelf nooit in staat had geacht en het maakt je actief in je zoektocht naar geluk.

8 Je littekens maken je mooi
De littekens op je lichaam, de littekens die niemand kan zien, die littekens zijn jouw verhalen van pijn en overleven. Dit zijn de littekens die laten zien dat jij ergens voor hebt gevochten, dat je van iemand hebt gehouden. Dit zijn de littekens die laten zien dat je bent gevallen, maar dat je weer bent opgestaan. Jouw littekens maken jou anders, ze maken je een mens met al zijn imperfecties en ze maken je speciaal.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?