Geluk

Hoe leef je een gelukkiger leven?

Het is een mooi doel om voor jezelf te hebben: een zo gelukkig mogelijk leven leiden. Maar dat is best hard werken! Het komt je helaas niet zomaar aanwaaien. Je kunt wel genoeg doen om je gelukkiger te voelen. Dit zijn mooie tips.

Voeding telt mee

Voeding doet veel voor je algehele welzijn. Door gezond en gevarieerd te eten, zit je beter in je vel. Je hebt meer energie tijdens de dag, die je uit je eten haalt. Maak hier dus bewust de juiste keuzes in! Eet genoeg groenten, fruit, ei, peulvruchten en noten bijvoorbeeld. En wissel ook lekker af tussen je maaltijden. Naast gezond eten kun je met supplementen je voeding aanvullen, om zeker te zijn dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Omega 3 gummies zijn een goede toevoeging aan je maaltijden en ideaal als je bijvoorbeeld niet zo van vis houdt, of maar weinig vis eet.

Meer beweging

Kom in beweging! Dit maakt je namelijk echt gelukkiger. Zeker als je een gezonde relatie met beweging hebt. Doe het dus niet (alleen) om af te vallen. En wees ook niet te streng voor jezelf. Zie beweging vooral als leuk tijdverdrijf. Je verstand gaat op nul, de focus ligt op je lichaam. En dat voelt hartstikke goed. Kijk daarbij vooral naar een sport die jij leuk vindt. De sportschool is een populaire optie, waar je zelf traint of een groepsles volgt. Geen zin om naar de sportschool te gaan? Dat hoeft ook helemaal niet. Er zijn nog veel meer opties. We noemen een paar geliefde sporten: hardlopen, wielrennen, pilates en roeien. Ook een teamsport is een aanrader, om sport meteen te combineren met gezelligheid. Denk dan bijvoorbeeld aan voetbal, handbal of hockey. Als je er niet uitkomt, kun je gewoon verschillende sporten uitproberen. Hier zijn tegenwoordig zelfs speciale abonnementen voor te vinden.

Happiness met het hele gezin

Gelukkig zijn wens je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. En in je directe omgeving kun je daar ook actief stappen in zetten. Heb je een partner en/of kinderen? Streef naar happiness met het hele gezin! Ga met z’n allen bewegen, want zo is dat al meteen iets om naar uit te kijken. Moedig je kinderen in ieder geval niet aan om altijd maar wat op de bank te hangen. Er valt zoveel te ontdekken in het leven! Maar soms moet daar wel even een knop voor worden omgezet. Qua voeding let je ook goed op wat je kids eten. Zet weer in op variatie, door alle benodigde voedingsstoffen te nuttigen. Aanvullend bij de maaltijden kun je vitamine snoepjes kind geven, voor algehele ondersteuning. Houd ook goed in de gaten hoe je kinderen zich voelen. Merk je dat je kind wat neerslachtig is? Of steeds moe? Daar kan iets achter zitten. Blijf hierover in gesprek samen. En bezoek eventueel de (huis)arts als je er zelf niet uitkomt.

Minder stress

Stress is een grote boosdoener voor ongelukkige gevoelens. Je zit eigenlijk continu matig in je vel als je onder druk staat. Daarom is het zo belangrijk om stress aan te pakken. Zoek uit wat het in jouw leven veroorzaakt. En pak juist dit aan. Twijfels over je relatie? Of zorgen over je werk? Je doet er niet goed aan om ermee rond te blijven lopen. Tot je de oplossing bereikt, kun je in stressvolle situaties ook extra lief zijn voor jezelf. Pak wat meer rust. Luister goed naar de grenzen die je lichaam aangeeft. Daar heb je altijd baat bij.

Eigen regie

De laatste tip voor een gelukkiger leven: houd zelf de regie in handen. Veel mensen hebben het gevoel dat ze eigenlijk voor iemand anders leven. Voor een partner, een baas of de mening van de buitenwereld. Maar wat wil jíj nu echt uit het leven halen? Het is mooi om hier voor jezelf achter te komen. En om dit uiteraard ook daadwerkelijk te bereiken. Dat brengt pas een groot stuk geluk met zich mee!

Een gelukkig leven bereik je niet van de ene op de andere dag. Daar moet je de juiste stappen voor zetten, of deze nu klein of groot zijn. Welke eerste stap ga jij maken?