Geluk

13 dingen om te onthouden als afwijzing pijn doet

20 dingen om te onthouden als afwijzing pijn doet

Afwijzing hoort bij het leven. Het betekent niet dat je niet goed genoeg bent, het betekent simpelweg dat iemand anders niet heeft ingezien wat jij te bieden hebt. Als je afwezen wordt dan is het belangrijk om onderstaande dingen te onthouden:

1 De persoon die jij in het verleden leuk vond, lief had of respecteerde en die je slecht heeft behandeld, heeft jou in het heden op intellectueel of spiritueel gebied niets meer te bieden, behalve hoofdpijn en zorgen.

2 Één van de meest belangrijke momenten in het leven is het moment dat je de moed vindt om de dingen die je niet kunt veranderen los te laten. Zoals het gedrag of de beslissingen van anderen.

3 Het leven heeft grote plannen voor jou en die bestaan niet uit je nachten lang in slaap huilen.

4 Soms moet je dieper vallen dan je ooit voor mogelijk had gehouden om daarna sterker dan je ooit voor mogelijk had gehouden terug te komen.

5 Afwijzing kan enorm veel pijn doen, maar het is niet het einde van de wereld.

6 Soms hebben mensen niet door wat we voor ze doen totdat we stoppen met deze dingen voor ze te doen. En soms geldt dat hoe meer kansen jij ze geeft, hoe minder respect je krijgt. Laat iemand nooit wennen aan niet voldoende respect voor jou hebben, jij verdient beter. Jij verdient het om niet voor lief genomen te worden en dit geldt in je relatie, op je werk en voor je familie.

7 Soms worden hoofdstukken in je leven gesloten zonder dat je het kunt afsluiten. Het heeft geen zin om jezelf te verliezen om iets te proberen te maken wat bedoeld is om gebroken te zijn.

8 Afwijzing is pijnlijk, maar je kunt de dingen die andere mensen over je zeggen niet persoonlijk nemen. Wat zij denken en zeggen, zegt iets over hen en niet over jou.

9 Laat de littekens van afwijzing je eraan herinneren dat je nu sterker en wijzer bent.

10 Te veel mensen hechten te veel waarde aan wat ze niet zijn of wat niet is gelukt en waarderen niet wat ze wel zijn en wat wel is gelukt. Wees niet één van die mensen!

11 Vergelijk jezelf niet met anderen, met de successen of percepties van anderen. De ene keer lukt iets wel, de andere keer niet, maar laat je er niet door uit het veld slaan. Bij niemand gaat alles vlekkeloos, dit lijkt alleen vaak zo van de buitenkant.

12 Soms is afwijzing de ideale kans om een situatie los te laten en te omarmen dat er nog betere dingen onderweg naar jou zijn.

13 Bij afwijzing hoort een nieuw begin, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wees sterk genoeg om los te laten, wijs genoeg om verder te gaan, sterk genoeg om hard te werken en geduldig genoeg om te wachten op je verdient.