Relaties Single

Voor iedereen die denkt dat hij of zij te ‘raar’ is om de liefde te vinden

Voor iedereen die denkt dat zij te ‘raar’ is om de liefde te vinden

Het is niet jouw lot om alleen te blijven. Als jij iemand wilt vinden om te knuffelen en te kussen, dan zal dit gebeuren. Laat je onzekerheden je er niet van overtuigen dat jij het niet waard bent om van gehouden te worden. Als jij denkt dat jij anders bent en dat je daarom de liefde niet kunt vinden, dan is dit artikel voor jou..

1 Er loopt iemand rond die net zo ‘raar’ is als jij
Er is een bekende quote: “We zijn allemaal een beetje raar. Het leven is een beetje raar. En als we iemand vinden wiens raarheid lijkt op die van ons, dan vormen we een team met deze persoon om zo samen gelukkig ‘raar’ te zijn – en we noemen dit: liefde”. En deze quote klopt als een bus! We zijn allemaal een beetje raar en zijn dit allemaal op onze eigen manier.

2 Je bent niet zo anders als je denkt
Je bent opgegroeid met gescheiden ouders. Je bent nog maagd. Je bent bedrogen in een eerdere relatie. Je bent graag alleen of je ben juist een druktemaker. Iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen ervaringen die hem of haar maken. En er is iemand die ergens rondloopt die prima kan omgaan met jouw bagage.

3 Jij bent niet raar, de wereld is raar
Jij leeft in een wereld waar iedereen altijd aanstaat. Waarbij je je comfortabel moet voelen met je eigen lichaam, maar waarbij je geen seks mag hebben op de eerste date. In een wereld die je zegt dat je je niets moet aantrekken van wat anderen zeggen, maar je moet wel keurig geschoren of gewaxt zijn, je moet slank zijn, maar niet te slank… Het is onmogelijk om perfect te zijn in deze wereld die verre van perfect is. Dus wees niet zo hard voor jezelf.

4 De liefde is raar
Liefde maakt blind, mensen doen rare dingen in de naam van de liefde. Liefde is een krachtig emotie die mensen gek kan maken. Er zit weinig logica aan de liefde. Echte liefde is mooi en bizar.

5 Ook bij jou past iemand
Geef het toe, mensen die jij vreemd vindt hebben ook gelukkige relaties. Jij hebt vast ook wel eens gedacht hoe die persoon een relatie kan hebben terwijl jij single blijft. Maar het antwoord is simpel, er is iemand voor iedereen. Zij hebben hun persoon gewoon sneller gevonden dan jij.

6 Als het lastig is om van jou te houden dan is dat een ander verhaal
Het is misschien wat lastiger om van jou te houden, maar je bent niet te raar om van te houden. Daar zit een groot verschil tussen. Iedereen die wat waard is, is moeilijk om van te houden. Want het betekent dat ze hoge standaarden hebben, dat ze niet zomaar overal genoegen mee nemen. Ze hebben aandacht nodig en iemand die moeite wil doen en dat is helemaal niet slecht.

7 Wees niet zo hard voor jezelf
Waarom ben je zo hard voor jezelf? Waarom denk je dat jij ‘raar’ of anders ben? Voordat jij je focust op iemand vinden die van jou houdt, zou je eerst echt van jezelf moeten houden. Jij moet de persoon die je elke ochtend in de spiegel vindt leuk vinden!

8 Je bent er nog
Jij staat er nog. Weet je wat dat betekent? Dat je een overlever bent! Het maakt niet uit of je littekens hebt. Jij hebt dingen overwonnen en je bent super sterk. Wees daar trots op!

9 Je hebt het mis
Als jij denkt dat jij te raar bent om liefde te vinden, sorry maar dan heb je het mis. Misschien heb je nu nog niet de persoon gevonden die daar ergens voor jou rondloopt, maar je ouders, vrienden, huisdier houden van jou. En zij zijn het bewijs dat jij helemaal niet te raar bent om van te houden!