Kinderen

Zwanger, misselijk en toch gezond eten.. hoe dan?!

Zwanger, misselijk en toch gezond eten.. hoe dan?!

Ik ben zo ontzettend blij!! Bart en ik krijgen een kindje, begin maart verwachten wij een klein jongetje. Ik kan niet wachten :). Gezond eten en leven is nu helemaal belangrijk, want er groeit een klein mannetje in mij. Ik zag het dus van te voren al helemaal voor me: ik zou supergezond eten, lekker blijven sporten en echt een healthy mom to be worden.

Liep iets anders… Ik ben tot ongeveer 21 weken echt zo misselijk geweest en het enige wat ik kon verdragen wat vet snackbar eten. Ik eet normaal nooit iets van de snackbar! Dus eerlijk is eerlijk, ik geloof niet dat ik ooit zo ongezond heb gegeten als tijdens de eerste periode van mijn zwangerschap. Niet best en voordat de moedermaffia massaal reageert, ik baalde er zelf ook van.

Als je altijd gezond eet en opeens word je al misselijk als je vriend de sperziebonen staat te koken dan word je hier niet blij van. Dus ging ik op zoek naar een oplossing en die heb ik gevonden!!! Online kwam ik namelijk in aanraking met Frecious Slow Juice. Dit zijn heerlijke biologische groentesapjes die per flesje zeker 300 gram groente en fruit bevatten! Ik heb eindelijk een lekkere manier gevonden om wel aan voldoende groente te komen. Want deze sapjes worden niet geplet, maar geschroefd. Zo worden alle vitamines en mineralen uit de vezels gehaald.

Ik heb zelf ook groentesapjes proberen te maken hoor, maar die waren 9 van de 10 keer niet te drinken… en dan moest ik zoveel groente kopen, waarvan ik dan weer niet alles gebruikte, wat weer zonde was. Dus dit is voor mij een ideale oplossing. Ik heb de zwangerschapsbox besteld van Frecious, wat betekent dat ik een grote doos vol met ingevroren groentesapjes thuis gestuurd kreeg. Deze sapjes deed ik zelf in de vriezer en elke avond haal ik een flesje uit de vriezer die ik in de koelkast laat ontdooien voor de volgende ochtend.

Hier een aantal van mijn groentesapjes, een soepje en een healthshot!

Zo heb ik dus elke ochtend een heerlijk vers sapje met minimaal 8 soorten verschillende fruit en groente!

Ik had op Instagram al wat genoemd over deze sapjes en ik kreeg vooral de vraag: zijn ze lekker?! En ja ze zijn lekker! Zoals ik al zei heb ik de zwangerschapsbox, maar er zijn natuurlijk meer opties. Je kunt zelf een box samenstellen of je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een family mixbox, een totaal box of bijvoorbeeld de milde detox box (waarbij je gewoon mag blijven eten).

Ondertussen is mijn misselijkheid gelukkig achter de rug! Maar ik geniet als extra aanvulling nog steeds dagelijks van mijn biologische groentesapje. Ik ben heel benieuwd of wie er nog meer zo misselijk was/ is tijdens haar zwangerschap en wat jij toen hebt gedaan? Let me know in de comments.

Groetjes Josine

Laat een reactie achter