Relaties Single

Het sterke, onafhankelijke vrouwen syndroom

Het sterke, onafhankelijke vrouwen syndroom

Hallo mede sterke, onafhankelijk vrouw. Je weet toch dat we het super goed doen! Onze kracht en onafhankelijkheid in combinatie met ons vrouwzijn is een superpower…. Maar veel van ons worstelen ook met de andere kant. Het kan ons namelijk limiteren, blokkeren en ervoor zorgen dat we niet eerlijk tegen onszelf zijn. Niet de kracht en de onafhankelijkheid op zichzelf, maar de dingen waaraan we denken te moeten voldoen voordat we dit label krijgen.

Laatst had ik de openbaring dat ik een echte relatie wil. Voor het eerst in mijn leven is dit wat ik wil! Nou ja, dat is dus eigenlijk een leugen. Ik denk dat ik het altijd al heb gewild. Of ik wil het in ieder geval al best een tijd, maar ik kon het niet tegenover mezelf toegeven.

Ik lijd namelijk aan het Sterke, Onafhankelijke Vrouwen syndroom. Ik houd van liefde. Ik houd van seks. Ik houd van passie. Ik houd van intimiteit en affectie. Maar ik heb ook het beeld dat als ik deze dingen te graag wil – het gevoel krijg dat ik ze nodig heb – dat dit wanhopig overkomt. En er als er natuurlijk iets is wat ik niet mag zijn dan is het wel wanhopig!

Mijn Sterke, Onafhankelijke Vrouwen Syndroom angst zegt dat als ik te graag wil, ik niets krijg. Mannen rennen weg en vrouwen kijken op me neer. Dus keer ik mijn behoeftes de rug toe, negeer het en ontken het. Tot het te veel is en de façade van ‘het is prima zo’ weg geslagen wordt.

Het Sterke, Onafhankelijke Vrouwen Syndroom doet ook niet veel voor voor je carrière. Gelukkig heb ik ondertussen geleerd om om hulp te vragen en om eerlijk te zijn over wat ik wil en aankan. Ik leer langzaam om dingen uit handen te geven en om samen te werken.

En eigenlijk werkt het ook zo voor mijn liefdesleven. Want waar werk en liefde elkaar ontmoeten komen door het Sterke, Onafhankelijke Vrouwen Syndroom nog meer onzekerheden om de hoek kijken. Ik ben druk, maar andere mensen (mannen) zijn ook druk. Dus als ik probeer om een relatie met iemand te hebben dan steel ik eigenlijk iemand zijn kostbare tijd en energie. Mijn Sterke, Onafhankelijke Vrouwen Syndroom zegt: “Als ik meer vraag dan dit dan word ik afgewezen.” Dat gaat als volgt:

  • Oeh dit is leuk! Jij bent leuk! Jij bent sexy! Wauw ik denk dat ik verliefd ben.
  • Maar natuurlijk heb ik tijd en ruimte nodig. Ik moet mijn werk doen, heb een carrière.
  • En natuurlijk heb jij ook ruimte nodig. Ik zou nooit te veel van je vragen; ik wil niet irritant zijn, nee zeg! Ik heb jou niet nodig. Ik heb jou niet nodig. Ik heb jou niet nodig.
  • Maar kun je vanavond afspreken? Oh en morgen? Woensdag dan?
  • Denk je aan mij? Ik denk aan jou, maar ik heb je niet nodig hoor! Echt niet.

Niet echt de meest aantrekkelijke of duidelijke staat van zijn…

In al ons streven om sterk en onafhankelijk te zijn bouwen we muren om wat we echt nodig hebben en willen. Negeren we de belangrijke behoeftes die we nodig hebben om te komen waar we moeten zijn in het leven. We vergeten dat er kracht in zachtheid en kwetsbaarheid zit.

Dus eindelijk, langzaam en voorzichtig geef ik aan mezelf en aan het leven toe. Ik laat mijn Sterke, Onafhankelijke Vrouwen Syndroom los en laat ik mezelf sterk en onafhankelijk zijn.. en behoeftes hebben en kwetsbaar zijn.

Ik heb vriendschap en liefde nodig.
Ik heb mensen en plezier nodig.
Ik heb begrip, aandacht en affectie nodig.
Ik heb passie en spontaniteit nodig.
Ik heb tijd nodig en ik moet me gezien en aangemoedigd voelen.

Ik ben er klaar voor om nodig te hebben.. Jij ook?

Becca Tilley voor Elephantjournal.com