Relaties Single

Je kunt niet houden van wat zou kunnen zijn

Een overdenker? 7 tips om je denkpatroon te doorbreken

Weet dat als jij van iemand houdt die je nu niet de liefde kan geven die je verdient dit niets met jou te maken heeft. Soms zijn wij klaar, maar is de ander dit nog niet. Soms doen wij ons best en doet de ander dit niet. Soms vechten we, terwijl de ander zich overgeeft. Soms kiezen we ervoor om dingen te laten slagen, terwijl de ander ergens anders voor kiest en dat is oké. Weet dat dit oké is. 

Want als iemand nog niet zo ver als jij is dan kun je niet van die ander vragen dat hij dit wel is. Als iemand jouw liefde niet kan beantwoorden, als iemand jou niet kan geven wat je verdient dan is die persoon er nog niet klaar voor. Jouw hart is prachtig en groot en je kunt het niet kleiner maken om zo aan de behoeftes van iemand anders te voorzien. Je kunt je liefde niet geven aan iemand die zijn of haar ogen nog niet heef geopend. Je kunt je liefde niet geven aan iemand die zijn hart nog niet heeft open gezet. Want het laat je leeggezogen achter. Daarom moet je weglopen. Als iemand nog niet klaar is dan is hij nog niet klaar, en jouw liefde verandert hier niets aan. 

Het is moeilijk om weg te lopen van iemand waar je zo veel om geeft. Het is moeilijk om niets met die liefde te doen en om je hart te sluiten. Maar weglopen zal je leren dat je al die liefde die je aan de verkeerde persoon gaf aan jezelf kan geven. Het zal je leren dat je al die liefde kan stoppen in de dingen die je echt wilt in het leven, het zal je helpen groeien, het zal je helpen om te worden wie je moet zijn. 

Het zal je ook leren dat jij het waard bent om van gehouden te worden, zonder dat je om liefde hoeft te smeken. Nee je opent je hart voor een hart wat zich ook voor jou opent, zonder twijfel en zonder moeite. Je opent je hart voor de personen die weten hoeveel jij waard bent en die weten dat jij uniek en bijzonder bent. Je opent je hart voor een nieuw begin die sterk en compleet maakt.