Relaties

Vergeef jezelf voor de keren dat je in de liefde was vergeten hoeveel je waard bent

Vergeef jezelf voor de keren dat je was vergeten hoeveel je waard bent

Vergeef jezelf voor alle keren dat je iemand meer wilde dan omgekeerd. Vergeef jezelf voor de keren dat je genoegen nam met een behandeling die je niet verdiende, alleen maar omdat je die persoon niet kwijt wilde of omdat je dacht dat je er boven stond.

Vergeef jezelf voor de keren dat je, ondanks waarschuwingen van je vrienden of familie, achter iemand aan ging. Vergeef jezelf voor de keren dat jij je eigen hart hebt gebroken omdat je van iemand hield die niet goed voor je was. Vergeef jezelf voor geloven dat er meer in deze persoon zat en dat je ze op een voetstuk plaatste wat ze absoluut niet verdienden.

Vergeef jezelf voor de keren dat je dacht dat je iemand kon helpen of veranderen door jouw liefde en door meer te geven dan je ontving.

Want je hebt gelijk, want soms verandert iemand. Maar een gebroken hart verandert iemand ook. De enige manier voor jou om wat over de liefde te leren om het ook echt te ervaren, zelfs als je hart wordt gebroken. Dus in plaats van jezelf de schuld geven zou je jezelf een applaus moeten geven!

Wees niet verdrietig, wees trots! Wees trots op jezelf omdat je de kans hebt gegrepen, omdat je iets hebt gedaan wat je eng vond, omdat jij je open hebt gesteld en omdat je gelooft in de liefde. Wees er trots op dat jij je hart hebt gevolgd, ook als het je niet de juiste kant op heeft gestuurd.

Wees er trots op dat je op het gebied van de liefde ergens voor durft te gaan. Want liefde is er voor de mensen die moedig zijn, wiens hart is gebroken maar die toch door durven te gaan. Voor de mensen die weten dat de liefde eng kan zijn, maar het toch altijd waard is.

Misschien zorgt liefde ervoor dat je soms vergat hoeveel je waard was, maar het heeft je ook geholpen om nu weg te lopen als mensen niet voor je gaan. Het helpt je om nu de juiste te keuzes te maken en om je geliefd te voelen.

Dus vergeef jezelf voor de keren dat je bent vergeten hoeveel je waard bent. Elk gebroken hart is een les. Een les om niet genoegen te nemen met minder en een les dat jij zo veel meer dan dit verdient!

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl