Geluk

6 dingen waarover jij je niet meer druk gaat maken

6 dingen waarover jij je niet meer druk gaat maken

1 Spijt hebben van dingen uit het verleden
De dingen die je in het verleden wel of niet hebt gedaan zeggen niets over de persoon die je nu bent. Laat spijt niet de controle over jou krijgen. Misschien zijn er dingen die je anders had kunnen doen, misschien ook niet. Hoe dan ook, het is gebeurd en dat is dat. Kies ervoor om jezelf en of anderen te vergeven en laat de negativiteit los.

2 De excuses die jij jezelf vertelt
Er zijn altijd genoeg redenen te verzinnen waarom je dingen niet kunt doen of bereiken. Niets doen lijkt aantrekkelijk, maar hard werken en toewijding leiden op de lange termijn tot meer voldoening en geluk. Als je iets wilt dan vind je een weg, als je iets niet echt wilt dan vind je een excuus. Je kunt niet altijd wachten op de perfecte timing en de perfecte omstandigheden, want die zullen nooit komen, dus ga ervoor en vergeet die excuses!

3 Wat je niet hebt
Je zult nooit genoeg tijd, geld of andere dingen hebben om het perfecte te doen. Maar je kunt zoveel bereiken zonder genoeg te hebben van deze dingen. Uiteindelijk zul jij je realiseren dat het niet is wat je mist wat belangrijk is, maar dat het belangrijk is wat je doet met de dingen die je wel hebt. De gelukkigste mensen hebben niet het meeste geluk en ze hebben ook niet alles, ze maken gewoon het beste van de dingen die ze hebben. De reden dat veel mensen opgeven is omdat ze kijken naar wat ze niet hebben of naar wat ze missen in plaats van dat ze kijken naar hoe ver ze al zijn gekomen en wat ze nu al hebben.

4 Je altijd veilig en comfortabel voelen
Het té veilige pad kiezen is één van de meest risicovolle keuzes die je kunt maken. Door voor onbekende dingen te kiezen en te vertrouwen op het lot kom je erachter waar jij tot in staat bent. Je zult altijd obstakels tegenkomen, maar dit is alleen maar zodat jij kunt bepalen wat jij het waard vindt om voor te vechten! De sterkste mensen zijn de mensen die ook pijn en ongemak voelen, maar die ervoor kiezen om dit te accepteren, zich er doorheen te worstelen en er van te leren.

5 Je angst om fouten te maken of om te mislukken
Als je te bang bent om fouten te maken dan kun je nooit doen wat er voor nodig is om succesvol te zijn! Accepteer wat er is, laat los wat er was en heb vertrouwen in wat er komen gaat. Natuurlijk zul je fouten maken, onhandige dingen doen en pijn voelen, maar dit betekent dat je wijzer en sterker wordt.

6 Relaties die je levensvreugde uit je zuigen
Geef, maar zorg ervoor dat mensen geen misbruik van je maken. Verspil nooit je tijd aan iemand die jou niet op waarde weet te schatten. Een goede relatie haalt je niet naar beneden, nee deze haalt je op. Luister naar positieve mensen en negeer de negatieve. Het leven wordt makkelijk als je de mensen delete die het moeilijk maken. Relaties die niet werken doen pijn, maar iemand kwijtraken die jou niet waardeert en respecteert is uiteindelijk alleen maar beter.

En jij? Durf jij je comfort zone los te te laten? Veroordeel jij jezelf te snel of laat het toe dat iemand anders (partner, collega, moeder) het geluk uit je wegzuigt? Jij weet zelf als geen ander welk van de bovenstaande punten betrekking op jou hebben. Kies er eentje uit en focus je erop om dit de komende tijd te verbeteren. Succes, je kunt het!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?