Hooggevoelig

13 signalen dat je een hooggevoelige extravert bent

Hooggevoelig en extravert? Dat kan zeker!

Hooggevoelige personen hebben een hoog EQ, een sterke intuïtie, zijn creatief en gevoeliger voor prikkels dan de gemiddelde persoon. Als deze karaktereigenschappen worden gecombineerd met een extraverte persoonlijkheid dan kunnen ze de illusie van een introverte persoonlijkheid creëren. Maar dit is niet hetzelfde en een belangrijk onderscheid om te maken, want hoe beter jij jezelf kent hoe beter jij het leven kunt creëren wat het beste bij je past. Ben jij ook een hooggevoelige extravert? 13 signalen:

1 Je vindt het niet erg om door andere mensen omgeven te zijn en bent zeker niet op jezelf, maar bij sommige personen ben je liever dan bij anderen. Als je omgeven wordt door de verkeerde mensen dan raak je uitgeput, terwijl je energie krijgt van de juiste mensen.

2 Je hebt een aantal goede vrienden die je regelmatig spreekt. En als jij het ook leuk vindt om zo veel mogelijk in de buurt te zijn van je goede vrienden dan ben je misschien meer extravert dan je dacht.

3 Je wilt dat iedereen je aardig vindt. Dit klinkt soms negatief, maar dit is een heel mensenlijk verlangen. Een diep verlangen om geliefd en bewonderd te worden komt vaak overeen met de angst om niet geliefd of niet aardig gevonden te worden. Dit is komt helemaal veel voor bij mensen die zich graag verbonden voelen met anderen en die heel gevoelig zijn.

4 Als je kijkt naar jouw emotionele patronen dan zul je zien dat je meer energie krijgt als je omgeven wordt door de mensen die van je houden dan wanneer je alleen bent. Soms denk je dat je gelukkiger bent als je alleen bent, maar eigenlijk is dit niet zo. Want ook al ben je heel gevoelig, jij laadt op als je met mensen bent die jouw energie doen stromen!

5 Je dromen en doelen in het leven gaan over andere mensen. Je vindt het leuk om anderen te verrassen, ze onder de indruk te laten zijn en om geliefd te zijn. Dat is wat bij jou past en je hebt veel minder de behoefte om ooit nog eens in je eentje met je backpack de wereld over te reizen.

6 Je was een extrovert kind. Als je terugdenkt aan een gemiddelde dag in je kindertijd dan was je altijd aan het spelen met andere kinderen. Misschien is er toen iets gebeurd waardoor je soms liever op jezelf was. Maar alleen zijn is meer een manier om ergens mee om te gaan, dan dat het iets is wat natuurlijk bij jou past.

7 Jouw intuïtieve vermogen om aan te voelen wat mensen denken en voelen kan oncomfortabel zijn omdat je het lastig vindt om dingen los te laten. Aan de andere kant is dit wel jouw kwaliteit. Plus een reden waarom mensen zo graag bij je in de buurt zijn en je een echt ‘mensen’ mens bent.

8 Je voelt je heel gestrest als je merkt dat iemand problemen en jij niet kunt helpen. Hierdoor wil jij je soms alleen terugtrekken. Dit komt omdat je zo gevoelig bent voor de problemen van anderen dat ze voelen als je eigen problemen.

9 Je maakt snel contact met mensen. Als je uitgaat vinden mensen het leuk als je er bent en je kunt met iedereen overweg. Jouw vaardigheid om met iedereen goed overweg te kunnen is een duidelijke karaktereigenschap van een extravert persoon.

10 Je bent heel loyaal als je echt van iemand houdt. Als jij van mensen houdt dan doe je dit met heel je hart. Je hebt de mensen in je leven die dicht bij je staan dan ook allemaal in je hart gesloten.

11 Je vindt het heerlijk om uit te gaan en om plezier te maken, maar je moet hier wel een limiet aan stellen. Als je uitgaat heb je plezier. Maar omdat je zoveel energie uitstraalt en zo gevoelig bent heb je na een feestje tijd nodig om op te laden.

12 Sommige mensen begrijpen niet dat je soms wat tijd nodig hebt om bij te komen. Want jij bent altijd zo enthousiast en gezellig, maar ze respecteren niet het feit dat jij ook tijd voor jezelf en je gezin nodig hebt.

13 Als jij je droomleven mocht omschrijven dan was dit de combinatie van een liefdevol gezin, een paar goede vrienden en een hechte familie. Je vindt het fijn om in de buurt te zijn van andere mensen, maar let wel op dat je de juiste mensen kiest. Want de juiste mensen geven je energie, de verkeerde putten jou met je enthousiasme en gevoeligheid helemaal uit.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Foto Talesofendearment.com Bron  thougtcatalog.com