Geluk

16 waarheden over het leven die je een bevrijdend gevoel zullen geven

16 bevrijdende waarheden over het leven

1 Je banksaldo of uiterlijk zeggen helemaal niets over jou als persoon. Het boeit helemaal niets of je wel of geen vette bankrekening hebt, of je wel of geen maatje 38 hebt en wat je wel of niet eet.

2 Het enige wat belangrijk is, is hoe puur je hart is. Leuke en verstandige mensen kijken niet naar de dingen die je hebt, naar je lichaam of je gezicht, nee zij zien je ziel en dat is pas echt belangrijk.

3 Jij verdient liefde voor jezelf. Jij verdient het om jezelf geluk en vreugde te geven. Het is jouw leven en jij verdient het om in jezelf te geloven.

4 Soms zul je dingen puur voor het geld doen, andere keren zul je dingen doen omdat je hart je dit ingeeft. Het is niet altijd noodzakelijk om geld te verdienen door de dingen te doen die je echt leuk vindt. Je hebt ook gewoon geld nodig, als je daarnaast maar genoeg tijd vrij maakt om de dingen te doen waar je hart wel sneller van gaat kloppen.

5 Je kunt niet alleen dankbaar zijn voor de dingen die positief zijn. Je moet ook dankbaar zijn voor het verdriet en de mislukkingen. Zoek de lessen in deze ervaringen en zie dat je na elke ervaring weer wat wijzer bent geworden.

6 Groei is een proces wat plaats vindt als je worstelt in het donker. Om te door te blijven gaan moet jij je focussen op de dingen die je nu nog niet kunt zien. De enige manier om uit de tunnel te komen is door je ene been voor het andere te blijven zetten.

7 Geloof elke dag in de goedheid van mensen. Gebruik woorden om te helen, niet om anderen neer te halen. Wees iemands voorbeeld en inspiratie.

8 Woorden hebben kracht, woorden zijn machtig. Woorden zijn wapens of helden, net hoe je ze gebruikt. Gebruik ze wijs.

9 De enige manier om echt gelukkig te worden is door de wereld buiten te sluiten en door naar je eigen verlangens en gevoelens te leren luisteren. Schrijf je eigen boek en zorg ervoor dat jij de hoofdpersoon in jouw verhaal bent.

10 Leef niet alleen voor het weekend. Probeer ook op andere dagen plezier te hebben. Zorg ervoor dat er elke dag wat vreugde in je leven is, het is namelijk te kort om dit niet te hebben.

11 Neem geen genoegen met een leven waar je niet gelukkig van wordt. Verspil niet het enige leven wat je hebt. Creëer dingen. Spendeer je dagen niet wachtend op het einde.

12 Niets is belangrijker dan hoe je andere mensen behandelt. Dit is hoe anderen je zullen herinneren. Het kan niemand echt iets schelen in wat voor auto jij rijdt of wat voor tas jij hebt. Dat is niet echt, mensen onthouden hoe jij een ander hebt behandeld.

13 Liefde is een bewuste keuze waar je elke dag weer voor kiest. Soms is het een makkelijke keuze om te maken, andere keren is dit wat lastiger. Wat jouw relatie definieert is wat je doet als de keuze niet zo makkelijk is.

14 Leer om goed en zonder oordeel te luisteren. Als iets je oncomfortabel of boos laat voelen, adem dan eerst diep in en uit. Luister, denk na en reageer helder.

15 Elk woord wat je zegt, speciaal op het internet, heeft effect. Wat je zegt beïnvloedt iemand anders. Als je denkt dat jouw woorden online niet zo veel uitmaken dan heb je het mis. Kies je woorden daarom wijs. Stop met denken dat jouw hardheid geen consequenties heeft.

16 De makkelijkste weg is niet altijd de beste weg, alles wat het waard is kost moeite. Ga ervoor!