Gezondheid

Ik heb in 2018 mijn dieet omgegooid en bij deze voedingssupplementen heb ik veel baat! 

Welke voedingssupplementen passen bij jou?

2018 is al even begonnen en januari, de maand van de goede voornemens, zit er al weer op! Hoe gaat het met jouw voornemen om het jaar gezond en energiek te beginnen? Ben je al weer in je oude patronen aan het vallen of houd je het juist goed vol? Mijn voornemen was om meer te gaan sporten (iets met een trouwjurk waar ik straks in moet passen) en om minder vlees te en juist meer groente te eten. Dat gaat eigenlijk best goed! Ik merk dat ik me beter en energieker voel nu ik meer groente eet en voedingssupplementen neem.

De tip om supplementen te nemen kreeg ik van vriendinnen. Ik ben altijd best vatbaar voor griep en verkoudheid. Als er een virus in de lucht hangt dan krijg ik dat virus, terwijl ik hartstikke gezond leef! Toevallig kreeg ik van 2 vriendinnen los van elkaar (thanks ladies) de tip om consequent voedingssupplementen te nemen. Zij hadden er namelijk beiden veel baat bij.

Voordat ik begon met het serieus en consequent slikken van voedingsmiddelen heb ik me wel ingelezen, want ik was toch wat sceptisch. Maar uit onderzoek van de universiteit van Harvard komt naar voren dat supplementen prima in staat zijn om tekorten aan te vullen die je om wat voor reden dan ook niet uit je voeding haalt. Dit betekent niet dat je dan niet meer op je voeding hoeft te letten omdat je supplementen slikt! Want voedingstoffen uit je voeding zijn super belangrijk, dus ook hier is het sleutelwoord: balans! Maar zelfs als je een gezond en uitgebalanceerd voedingsschema hebt dan nog kan het voorkomen dat je te weinig van bepaalde voedingsstoffen binnen krijgt.

Omdat het best lastig kan zijn om te bepalen welke voedingssupplement je zou kunnen nemen heb ik een overzicht gemaakt van de supplementen die ik nu al een tijdje neem en waar ik me goed bij voel!

1 Magnesium
Ik slik nu Magnesiumsupplementen en heb gekozen voor Magnesium-citraat 200 van Orthica. Dit is een natuurlijke, goed opneembare vorm van magnesium en omdat ik veel sport helpt dit supplement mij om mijn botten sterk en mijn spieren soepel te houden. Maar Magnesium helpt niet alleen voor sterke spieren en botten, het kan ook goed helpen als jij je gespannen of gestrest voelt. 

2 Vitamine B
Omdat ik tegenwoordig een stuk minder vlees eet neem ik ook extra Vitamine B supplementen. Vooral vitamine B12 is dan belangrijk. Ik neem Stress B-complex Forte van Orthica, omdat ik dan een uitgebalanceerde combinatie van B-vitaminen binnenkrijg. Stress-B-comolex Forte bevat onder andere foliumzuur, vitamine B1, B3, B6, B12, biotine en vitamine C. Want ik wil me, ondanks dat ik stukken minder vlees eet, nog wel energiek voelen en alle voedingstoffen binnenkrijgen die ik nodig heb!

3 Probiotica
Ook neem ik tegenwoordig Probiotica. Je hebt vast wel eens in mijn eerdere blogs of op Insta gelezen dat mijn buik en ik niet altijd op één lijn liggen. Ik had (ja je leest had) veel last van rommelende darmen, een opgeblazen buik en buikkrampen. Nu merk ik dat als ik stress heb dit weer opspeelt, dus het belangrijkste voor mij is stress zo veel mogelijk te beperken. Nu lukt dat helaas niet altijd en daarom let ik ook op mijn voeding. Door minder vlees te eten en Orthiflor Original van Orthica te slikken is mijn buik echt rustiger, zelfs in tijden van stress!

4 Multivitamine
In een multivitamine zitten alle essentiële voedingsstoffen verwerkt en behoort tot de basissuppletie. Met basissuppletie worden voedingssupplementen bedoeld die je dagelijks inneemt als aanvulling op je voeding. Met deze multivitamines probeer ik vooral mijn weerstand te verhogen en mezelf zo weerbaarder te maken tegen virussen die in de lucht hangen, no more griep :)!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, want je fit en energiek voelen is zo fijn! Natuurlijk is ieder lichaam anders en heeft elk lichaam andere behoeftes. Je kunt daarom altijd eens kijkje nemen op de website van Orthica, daar staat hun hele assortiment. Kom je er op hun website niet uit? Vraag dan een therapeut of specialist naar de werking van deze producten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Orthica.