Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

4 work-out bewegingen die je kunt doen als je niet kunt douchen

workout zonder te douchen

Vaak genoeg lees je online of in magazines dat je prima tijdens je pauze kunt sporten. Super handig, goed idee! Maar de meeste bedrijven in Nederland beschikken niet over douches, dus een rondje rennen en dan bezweet de hele middag op kantoor zitten? Liever niet. Dus laten we het sporten tijdens de lunchpauze maar gewoon zitten, maar dat hoeft ook weer niet! Want je kunt ook een goede workout doen zonder dat je hierna hoeft te douchen.

Hoewel zweten het signaal is dat je lichaamstemperatuur stijgt, hoeft zweet niet direct te betekenen dat je een geweldige work-out hebt gehad. Want je kunt ook je energie een boost geven en je spieren trainen zonder enorm te zweten. Onderstaande oefeningen kun jij prima doen als je niet kunt douchen of als je weinig tijd hebt:

1 Muurzitten
Met de muurzit train je de spieren in je benen en vooral de binnenkant van je dijen. Plaats je rug tegen de muur, je voeten schouderbreed voor je. Glijd nu naar beneden totdat je halverwege tegen de muur zit en je benen een hoek van 90 graden vormen (alsof je op een stoel zit). Start met bijvoorbeeld 15 seconden muurzitten en 15 seconden rust en herhaal dit 4 keer. Op een gegeven moment kun je deze oefening vanzelf langer volhouden.

2 Benen tillen
Deze oefening is de perfecte combinatie van stretchen en kracht.

Je gaat wederom tegen de muur staan, je voeten staan schouderbreed van elkaar af. Je blijft rechtopstaand tegen de muur en je buigt je rechter knie en tilt je been bop. Je duwt je hiel weg en probeert je been languit te strekken. Je lichaam wil nu weg van de muur, maar laat dit niet toe en blijf ademen. Probeer dit ook 15 seconden vast te houden en wissel vervolgens van been. Herhaal dit 4 keer.

3 T-Houding
Dit is een hele goede oefening om je armspieren te trainen.

Ga rechtop staan en span je buikspieren. Strijd je armen uit met je palmen van je af en je vingers omhoog (als een T). Probeer je borst open te zetten en doe alsof je 2 muren van je af duwt. Probeer dit 30 seconden vol te houden en herhaal de oefening.

4 Plank
Ideaal voor bijna al je spieren maar vooral voor je buik en rugspieren.

Ga op je buik liggen, plaats je onderarmen op de grond, ellebogen onder je schouders en je benen gestrekt. Kom nu omhoog door op je onderarmen en tenen te steunen. Creëer een rechte lijn van je hoofd tot je hiel en houd je navel ingetrokken. Probeer deze oefening voor 30 seconden of langer vast te houden en herhaal de oefening.

MindBodyGreen