Mmmm, aardappelpuree maar dan net even wat anders! Dit is aardappel-knolselderij met paddenstoelenmelange en dille. Erg lekker fris en heerlijk als bijgerecht. Lekker gezond en goed voor een doordeweekse maaltijd. Deze aardappelpuree met knolselderij is ook erg makkelijk om te maken, aardappel&knolselderij even koken en pureren en de paddenstoelen bakken.. en klaar is kees!
Wij aten dit met sperziebonen in spekrolletjes zeker een lekkere combinatie. Snel maken dus de aardappelpuree en misschien maak je ze ook wel in combinatie met de sperziebonen spekrolletjes.
Ingrediënten:
- Aardappel-knolselderij puree
- Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram aardappels
- 500 gram knolselderij
- 200 gram paddenstoelen melange
- 1 teentje knoflook
- 50 ml melk
- 2 klontjes roomboter
- 1 el olijfolie met truffel aroma
- wat dille
Zo doe je het:
- Schil de aardappels en knolselderij en kook in 20 minuten beetgaar.
- Ondertussen kun je de paddenstoelenmelange wassen en snijden.
- Verhit wat olie in een pan en bak de paddenstoelenmelange in ongeveer 6 minuten gaar. Snipper 1 knoflook teentje en voeg dit hier aan toe.
- Pureer de aardappels met de knolselderij en voeg 2 klontjes roomboter toe met 50 tot 100 ml melk. (zelf even kijken hoe romig je de puree wilt)
- Dien de aardappel-knolselderij op een bord/schaal en voeg hier de paddenstoelenmelange aan toe, samen met wat verse dille.
- Maak af met een scheutje olijfolie met aroma smaak.