Relaties

10 vragen die je relatie zullen versterken

10 vragen om je relatie te versterken

Weet je nog, de hype die ontstond rondom het onderzoek waarbij 2 vreemden elkaar 4 minuten in de ogen moesten kijken en elkaar vervolgens 36 vragen moesten stellen waardoor ze verliefd op elkaar werden? Wij hebben 10 van de beste van de 36 vragen uit dit onderzoek geleend zodat jij deze aan je partner kunt stellen om hem of haar beter te leren kennen. Op deze manier zullen jullie je relatie versterken en nog dichter tot elkaar komen. Hartstikke leuk ook om te doen op bijvoorbeeld een regenachtige zondag!

1 Als je 1 ding zou kunnen veranderen aan de manier waarop je bent opgevoed, wat zou dat zijn?
Je hebt de jeugd van je partner waarschijnlijk al eens besproken, maar dit is een lastige vraag die veel over je partner bloot zal geven. Iets bespreken wat zo privé is zal jullie zeker dichter bij elkaar brengen.

2 Wat is je meest waardevolle herinnering
Je leert hier waarschijnlijk een nieuw moment uit het leven van je partner kennen en dat is hartstikke intiem.

3 Wat is je meest afschuwelijke herinnering?
Dit is waarschijnlijk niet de meest leuke vraag. Maar het kan opluchten om te praten over onderwerpen die niet makkelijk zijn en dit is fijne opening.

-> 20 vragen om elkaar beter te leren kennen

4 Deel 5 positieve karaktertrekken van je partner
Dit is niet echt een vraag, maar het staat op de lijst van de 36 vragen, dus het telt :). Het is leuk om te doen, want je geeft en ontvangt 5 complimenten! Het is ook een goede manier om je partner duidelijk te maken wat je nou zo leuk aan hem of haar vindt.

5 Wanneer was de laatste keer dat je alleen hebt gehuild? Wanneer was de laatste keer dat je voor iemand anders hebt gehuild?
Jullie stellen je doormiddel van deze vraag heel kwetsbaar op, waardoor jullie je nauw met elkaar verbonden zullen voelen.

6 Wat betekent vriendschap voor jou?
Het is leuk om te weten welke onderdelen van een vriendschap jouw partner het belangrijkste vindt. Je kunt er zelfs je voordeel mee doen als vriend of vriendin van.

7 Maak deze zin af: “Ik vind het lastig om met iemand te delen dat…”
Lastig, want weer moeten jullie je kwetsbaar opstellen. Maar ook juist heel mooi omdat dit jullie weer een stukje dichter bij elkaar brengt.

-> 8 vragen die je kunt stellen tijdens een eerste date

8 Deel een gênant moment uit je leven
Die ene keer dat je per ongeluk in je broek had geplast van het lachen? Jij en je partner weten waarschijnlijk al veel van elkaar wat betreft gênante momenten, kies daarom een moment die je partner nog niet kent :).

9 Als de wereld vanavond vergaat, wat zou je dan nog heel graag tegen wie willen zeggen? Waarom heb je hem of haar dat nog niet vertelt?
Dankzij deze vraag zul je een stuk meer leren over je partner. Luister en probeer een open houding aan te nemen als je partner vertelt.

10 Wat zou je meenemen als er brand was, en als al je geliefden en huisdieren al waren gered, en je had de tijd om nog één ding te pakken?
En waarom heeft je partner juist dit item gekozen? Vraag verder en kom erachter waarom dit zo belangrijk voor je partner is.

Elitedaily.com