Relaties Single

8 vragen die je kunt stellen op een eerste date

8 vragen die je kunt stellen op een eerste date

Een eerste date is altijd spannend. Hoe is degene in het echt? Is hij wel zo leuk als hoe hij online ook is (of zo leuk als je dacht toen je al 3 wijn op had in die donkere kroeg). En vindt hij jou net zo leuk als hoe je online bent? Dan is het nog de vraag of je er wel echt achter kunt komen of dit een potentiële partner is na een eerste date. Het eerste afspraakje is er tenslotte om elkaar beter te leren kennen. En waarom zou je dat niet eens goed aanpakken? Door deze 8 vragen aan je date te stellen, weet je binnen no time of je een blijvertje hebt of niet.

1 Wat doe je graag in je vrije tijd?
Door deze vraag te stellen kom je er al snel achter wat de passies in zijn leven zijn en waar hij waarde aan hecht. Het geeft jou een inzicht in waar hij van houdt. De interesses van iemand vertellen uiteindelijk meer over hem dan de dingen die hij misschien zegt.

2 Waar ben je naar op zoek in een relatie?
Wil hij alleen een flirt-relatie of is hij op zoek naar iets serieuzers? Het is belangrijk om dit vanaf het begin te weten, dan weet je tenminste hoe hij erin staat en hoef je jezelf ook niet voor de gek te houden als het niet zo is. Natuurlijk weet niet iedereen tijdens een eerste date waar hij naar op zoek is, maar je kunt vast wel wat hints opvangen.

->20 vragen om elkaar op een andere manier te laten kennen

3 Hoe lang is je vorige relatie geleden?
Een paar weken geleden? Of een paar maanden? Misschien al langer dan een jaar? Deze vraag geeft je inzicht in naar wat voor soort relatie hij op zoek is. Is hij klaar voor een nieuwe, serieuze relatie? Of eigenlijk alleen maar op zoek naar een rebound.

4 Waarom is je vorige relatie uitgegaan?
Het lijkt misschien niet helemaal gepast om dit te vragen, maar toch is het goed om te weten. Het kan namelijk veel inzicht geven in hoe iemand is. Zo kom je er ook achter wat iemand heeft meegemaakt wat relaties betreft. Op die manier kun jij weer leren van hun onzekerheden of angsten uit vorige relaties.

5 Wat is het belangrijkste dat ik van jou moet weten?
Tijdens de eerste paar dates zijn de meeste mensen een stuk opener naar de ander om persoonlijke verhalen te vertellen. Leer eerst iemand eerst een beetje kennen voordat je direct een relatie aangaat.

6 Welke kwaliteiten vind je het belangrijkst bij een partner?
Is hij op zoek naar iemand die empathie, vriendelijkheid, succes of juist eerlijkheid als eigenschappen heeft? Deze vraag kan heel belangrijk zijn in een relatie. Zo weet jij ook snel genoeg of je bij hem past of niet.

7 Welke drie dingen zijn het meest belangrijk in jouw leven?
Is het zijn werk? Misschien juist vrienden of toch familie? Vraag hem wat het belangrijkste in zijn leven is en je zult een duidelijk beeld krijgen van wat voor persoon hij echt is.

8 Waar zie jij jezelf in 5 jaar?
Welke dingen wil hij nog doen in zijn leven? Wat zijn de doelen die hij voor zichzelf heeft? Het is een goede vraag om te zien of zijn kijk op het leven past bij dat van jou. En dus of hij goed genoeg bij jou past om er een relatie mee aan te gaan.

Daarnaast is het goed om niet blind te worden van liefde, maar leer hem eerst echt goed kennen. Heb je het gevoel dat er iets toch niet helemaal klopt aan deze persoon? Laat hem dan voor wat het is en wacht niet te lang om hier een einde aan te maken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.

The power of silence