Relaties

De reden waarom je geen vrienden moet blijven met je ex

De reden waarom je geen vrienden moet blijven met je ex

Als je op een punt komt waarbij je relatie tot een einde komt, doet dat pijn. Het is voor niemand leuk, maar je zult uiteindelijk toch verder moeten. Alhoewel, sommigen kunnen nog vrienden blijven met een ex. En dat klinkt natuurlijk heel veilig: want je hoeft slechts afscheid te nemen van een geliefde, en niet van de goede vriend. Maar is dat wel zo veilig?

Veilige keus
Volgens verschillende psychologen is het juist niet goed om vrienden met je ex te blijven, en wel hierom. Zoals gezegd, is het een veilige keus voor velen om vrienden te blijven met een ex. Diegene was tenslotte trouw en loyaal tegenover jou. En dat wil je niet verliezen. Maar het kan ook zijn dat je nog een bepaalde aantrekking voelt naar die persoon. Niet gek ook.

Na wat onderzoek blijkt dat vooral narcistische mensen vrienden met hun ex willen blijven, zodat zij later nog een keer met ze het bed in kunnen duiken. Dat is dan ook precies de reden waarom psychologen adviseren om geen vrienden met je ex te blijven, maar om juist allebei gewoon verder te gaan.

Afhankelijk
Psycholoog Juliana Breines verklaard dat wanneer je vrienden met je ex blijft, je gewoonweg nog te afhankelijk van je ex bent. En dat zorgt vaak voor negatieve gevoelens en kan zelfs leiden tot haat naar iemand.

Hoe kun je dit dan beter aanpakken? Volgens relatie-expert Lindsay Kriger, moeten mensen hun exen helemaal uit hun leven bannen. Negeer ze, verwijder ze van social media en blokkeer hun nummer. Doe wat nodig is, maar ga in ieder geval niet met meer met ze afspreken.

Wat denk jij? Ben jij nog steeds vrienden met een ex?

The power of silence