Geluk

Voor alle lieve vrouwen: 7 simpele manieren om beter voor jezelf op te komen!

Voor alle lieve vrouwen: 7 simpele manieren om beter voor jezelf op te komen!

Elke dag maken we duizenden keuzes en vaak lijkt het makkelijker om maar gewoon mee te gaan met de flow om zo een potentieel conflict te vermijden. Maar je soepele ‘go with the flow’ houding kan ervoor zorgen dat jij je meer gestrest voelt en dat je juist onzekerder wordt. Leren om voor jezelf op te komen zorgt ervoor dat je gelooft in je eigen kracht. Hoe sterker jij je voelt, hoe sterker jij wordt!

Leer om voor jezelf op te komen met deze 7 tips:

1 Oefen met eerlijk, authentiek en transparant te zijn
Soms is het lastig, maar als jij jezelf leert om je altijd open en eerlijk te uiten dan voelt het alsof er een last van je schouders valt. Vaak verschuilen we onszelf achter onze glimlach en knikken we wat in plaats van dat we zeggen wat we denken. Je moet echt even oefenen, maar leren om open en authentiek te zijn is de eerste stap als je niet meer wilt dat mensen over je heen lopen. Als je er een gewoonte van maakt om jezelf te uiten zonder dat je verdedigend of defensief overkomt zullen mensen makkelijker naar je luisteren.

2 Neem kleine stapjes
Voor jezelf opkomen lukt je niet in 1 dag, neem daarom kleine stapjes. Vind je het vervelend dat iemand voor je gaat bij de bakker? Zeg dan beleeft dat jij al langer aan het wachten bent. Dit kan al als een enorme overwinning voelen, want normaliter zou je dit waarschijnlijk gewoon laten gaan. 

3 Behoud je kalmte
Als je zelfverzekerder voelt om jezelf te uiten dan zul je ook merken dat je op weerstand bij mensen gaat stuiten. Er zullen altijd mensen zijn die direct in de aanval gaan en die je willen overrulen. Blijf dan kalm en sta jezelf niet toe om geïrriteerd te reageren. Reageer kalm, maar assertief. Laat je niet uit je tent lokken en blijf bij je standpunt. 

4 Voorkom stress
Altijd maar meegaand zijn met de bedoeling om confrontaties te vermijden zorgt alleen maar voor meer stress. Natuurlijk moet de moed verzamelen om je mening te uiten en kan het eng zijn om tegen iemand in te gaan. Maar voor jezelf opkomen en je mening laten horen kan je echt een goed gevoel geven. Daarnaast kunnen mensen je gedachtes niet lezen, als jij niet vertelt hoe jij het graag wilt zal niemand dat ooit weten. 

5 Blijf oefenen
Wanneer je merkt dat het je langzaam steeds makkelijker af gaat om je mening te uiten dan wordt het tijd om vaker te oefenen met vragen wat jij wilt of nodig hebt. Als iemand iets zegt waar jij het niet mee eens bent of als iemand je iets wilt laten doen wat je eigenlijk niet wilt dan moet je hier wat van zeggen. Kom voor jezelf op en blijf voor jezelf opkomen!

6 Kom voor jezelf en jouw tijd op
Tijd is kostbaar en schaars en toch voelen we ons vaak onder druk gezet om het weg te geven, terwijl we de mogelijkheid hebben om nee te zeggen en om onze kostbare tijd zelf te houden. Soms heb je geen keuze, maar vaak hebben we zelf echt wel een stem in hoe we onze eigen tijd indelen. Wees daarom niet te makkelijk en onthoud dat het jouw kostbare tijd is en dat jij degene bent die hier de macht over heeft. 

7 Weet dat niemand kan jou minderwaardig laten voelen
Jij bent de enige die kan bepalen hoe jij je voelt en wat jouw acties zijn. Jouw geloof, acties, gedachtes en ideeën horen bij jou en niemand anders kan je vertellen hoe jij je voelt of kan zeggen dat jouw ideeën of gedachtes niet goed genoeg zijn. En dit geldt andersom precies hetzelfde: andere mensen mogen andere meningen hebben zonder dat jij hier gepikeerd of teleurgesteld over bent. Laat iedereen in zijn waarde en ga er vanuit dat anderen jou ook in je waarde laten, zelfs als je een andere mening hebt. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram