Ontspanning

Leuke activiteiten om thuis te ontspannen

Je hebt altijd wel iets te doen. Of het nu werk is, de was of schoonmaken. Maar soms moet je ook gewoon even iets leuks doen om te ontspannen. Daar hebben we onderstaande activiteiten voor uitgekozen. Of je ze nu alleen, met je kinderen, vrienden of partner doet, deze activiteiten zijn een geweldige manier voor jou om even helemaal tot rust te komen.

Een nieuw recept koken
Of je nu iets wilt bakken of koken, in de keuken staan en iets nieuws maken kan heerlijk ontspannend zijn. Zoek online naar een recept of pak een oud kookboek uit de kast.

Leer een nieuwe hobby
Haken en breien zijn tegenwoordig weer enorm populair. En het is een geweldige manier om ontspannen bezig te zijn en je volledig te concentreren op wol of katoen. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je kunt leren, zoals een muziekinstrument bespelen, een nieuwe taal leren of zelfs tarotkaarten leren lezen.

Een vakantie plannen
Of je nu al een vakantie hebt geboekt of niet, het kan nooit kwaad om lekker weg te dromen en ideeën op te doen voor een vakantie. Maak een lijst met bestemmingen om te bezoeken of maak een leuk reisplan voor een reis die je al hebt geboekt.  

Spelletjes spelen
Met het hele gezin om de tafel gaan zitten en een spelletje Monopoly of Scrabble spelen kan enorm leuk zijn. Maar je kunt ook spelletjes op je telefoon spelen, zoals spellen op de best betalende speelautomaten. Of als je een gaming console hebt, kun je daar ook online alleen of met vrienden verschillende spellen spelen. 

Lezen
Lekker zitten lezen is een van de meest populaire manieren om te ontspannen. Als je zelf geen fan bent van dikke romans, kun je er ook voor kiezen om een boek met essays of korte verhalen te lezen. Of een bundel met gedichten kan ook leuk zijn!

Thuisbioscoop
Maak een kamer in je huis zo donker als mogelijk, pak een hoop kussens en dekens, maak popcorn en ga heerlijk zitten om een leuke film of serie te kijken op Netflix. Of als je helemaal terug wilt gaan naar je kindertijd, kun je een oude dvd uit je kast pakken en die kijken!

Foto’s maken
Pak je oude camera uit de kast en maak foto’s in en rondom je huis. Je kunt ze vervolgens online laten afdrukken. Er zijn veel dingen die je elke dag ziet en die heel gewoon lijken, maar het kan heel leuk zijn om hier over een paar jaar op terug te kijken!

Luister naar een podcast
Ga op de bank liggen en luister met je koptelefoon op naar je favoriete podcast. Of misschien luister je hier liever na terwijl je klusjes in huis doet. Dit kan je niet alleen helpen ontspannen, maar het is ook nog eens heel leerzaam. 

Tuinieren
Als je een kleine tuin hebt, kun je plantjes kopen bij de winkel en alles er heel gezellig uit laten zien. Of een paar plantenbakken op het balkon neerzetten en alle rommel die daar ligt opruimen. Daarna kun je heerlijk buiten gaan zitten en genieten van al het werk dat je hebt gedaan.

Maak een parcours in huis
Als je kinderen hebt, kun je een leuk parcours maken met stoelen om onderdoor te kruipen, matrassen om een koprol te maken en nog veel meer. Het is een goede manier om ze bezig te houden en ze komen er ook nog eens lekker door in beweging!

Opruimen
Het klinkt misschien heel saai, maar als je wat leuke muziek op zet en je op één kamer in je huis concentreert, kun je toch plezier maken tijdens het opruimen. Stop alle spullen die je niet meer nodig hebt in een doos en doneer deze bij de kringloopwinkel of bij een goed doel. Of misschien kun je zelfs nog een leuk zakcentje verdienen als je spullen verkoopt via marktplaats.

Maak je eigen beautyproducten
Veel producten om je lichaam en huid mee te verzorgen kunnen heel eenvoudig worden gemaakt met producten die je in de keuken hebt liggen. Op Pinterest kun je veel DIY’s vinden om je op weg te helpen. 

Sporten
Er zijn veel sportieve activiteiten die je gewoon thuis kunt doen. Je hoeft alleen maar op YouTube te zoeken naar work-out video’s en je zult zeker iets vinden dat bij je past. Er zijn bijvoorbeeld yoga video’s, video’s voor krachttraining en nog veel meer.

Geniet van deze leuke activiteiten waarmee je thuis heerlijk kunt ontspannen.