Relaties

7 vragen die jullie relatie nog beter maakt

Met deze vragen wordt jullie relatie nog beter

Communicatie binnen een relatie is nou eenmaal belangrijk. Communicatie gaat over luisteren en delen. Een onderdeel van communicatie is de vragen die we aan elkaar stellen. Onderstaand zie je 7 vragen staan die je kunnen helpen om je relatie goed te houden.

1 Wat kan ik op dit moment voor je doen?
Een simpele vraag, maar wel eentje waar je iemand een plezier mee doet. Je partner kan van je vragen of je een normale taak wilt uitvoeren, zoals de kinderen naar bed brengen of de was doen. Maar het antwoord kan ook zijn dat je partner je vraagt of je hem of haar een flinke knuffel wil geven.

2 Is dit een goed moment?
Wanneer je iets in je hoofd hebt dan wil je dit vaak op dat moment doen. Maar wanneer je rekening houdt met je partner is het goed om wat meer aandacht te schenken aan elkaars schema. Het is niet altijd een slecht moment om wat te vragen of te doen, maar door deze vraag te stellen laat je in ieder geval zien dat jij wacht totdat je partner er klaar voor is, wat de situatie ook is.

3 Wil je mij vergeven?
We vinden het niet altijd makkelijk om onze fouten toe te geven, maar niemand is perfect. Dus wanneer we iets verkeerd doen is het helemaal niet gek om om vergiffenis te vragen.

4 Wil je me helpen dit te begrijpen?
Soms begrijpen partners elkaar niet. Dat is ook helemaal niet gek, je kunt nou eenmaal niet bij elkaar in je hoofd kijken. Door jezelf kwetsbaar op te stellen en te zeggen dat je iets niet begrijpt maar dit wel zou willen kun je veel leren. Op deze manier help je elkaar en kom je dichter tot elkaar.

5 Zou je mijn input willen?
Wanneer je veel met je partner deelt dan praat je over zaken als werk en vriendschappen. Soms wil je partner gewoon zijn of haar hart luchten en ben je misschien te snel om je mening te geven om zo het probleem op te lossen. Daarom is het goed om eerst te vragen of iemand jouw input wil, op deze manier laat je zien dat je er voor je partner wilt zijn op de manier die je partner op dat moment nodig heeft.

6 Heb je nog een droom of doel wat je zou willen bereiken?
Je hoeft natuurlijk niet deze woorden exact te gebruiken maar het is wel leuk om erachter te komen wat jouw partner nog zou willen in het leven. En op welke manier jij jouw partner zou kunnen ondersteunen.

7 Hoe kan ik jouw leven nog leuker maken?
Dit is niet een vraag die je snel hardop stelt. Maar je kunt elke dag wel stappen nemen om het leven voor je partner zo leuk mogelijk te maken. Je kunt iemand natuurlijk niet alles geven wat hij of zij wil in het leven. Dat zou namelijk niet echt meer gezond zijn. Maar je kunt wel je best doen om je partner de beste versie van zichzelf te laten zijn.

Deze vragen zorgen ervoor dat jullie elkaar beter leren kennen en dat jullie je best blijven doen voor elkaar. Want soms lijkt een relatie een vanzelfsprekendheid, maar dit is het niet. Welke andere vragen zouden we nog meer aan onze partners kunnen stellen?