Ontspanning

6 redenen waarom mensen die het liefst alleen reizen mentaal sterk zijn

Avalon Boots
Geschreven door Avalon Boots

Reizen is een van de dingen dat je leven compleet kan veranderen. Je krijgt nieuwe inzichten op reis, gaat dingen op een andere manier zien en misschien zie je zelfs wel ineens het complete plaatje en vallen de stukjes in elkaar. Het is natuurlijk heerlijk om samen op vakantie te gaan, zodat je samen nieuwe herinneringen maakt. Maar eigenlijk is het nog veel bijzonderder om een reis in je eentje te maken.

Je hebt niet alleen helemaal zelf de keus om te doen en laten wat je wilt, maar je komt ook nog eens thuis met prachtige herinneringen en nieuwe vrienden. Maar dat zijn niet de enige redenen waarom mensen die alleen reizen mentaal sterker zijn:

1 In je eentje reizen betekent dat je in staat bent om jezelf te vermaken
Als je er eenmaal achter komt dat het niet aan de mensen om je heen ligt of jij het leuk, of naar je zin hebt. Maar dat je ook in staat bent om jezelf te vermaken. En hoe vaker je dit doet, hoe meer je gaat genieten van de tijd dat je alleen bent. In je eentje reizen zorgt ervoor dat je weer opnieuw connect met jezelf en op zoek kan gaan naar waar jij gelukkig van wordt.

2 Het betekent dat je jezelf genoeg vertrouwd
De beslissing om alleen te gaan reizen, lijkt misschien simpel. Maar uiteindelijk ben jij de enige die de last moet dragen. Jij kiest wat je doet, wanneer je dat doet, hoeveel je uitgeeft en waar je slaapt. Dit heeft een sterke wil en doorzettingskracht nodig. En dat betekent ook dat je jezelf genoeg kunt vertrouwen om deze beslissingen te maken.

3 Je bent flexibel
Aan de andere kant zijn mensen die alleen reizen erg flexibel en kunnen ze zich makkelijk aanpassen aan anderen. De kans is groot dat deze mensen al verschillende culturen hebben gezien en dat ze zich ook daar gemakkelijk hebben aan kunnen passen. En dat is een mooie eigenschap die je voor de rest van je leven kunt gebruiken.

4 Je leert meer van andere culturen
Alleen reizen is een goede manier om wat meer over de wereld te leren. En misschien zijn er taalbarrières, maar ook hier weet jij mee om te gaan. Hierdoor is de kans groot dat je nieuwe mensen leert kennen die misschien wel nieuwe vrienden worden. Daarnaast leer je meer van de andere culturen en dat zal je horizon doen verbreden.

5 Je leert te vertrouwen op je intuïtie
Als je alleen maar op jezelf kunt vertrouwen, word je ook bewuster van de dingen die je doet en wat de consequenties hiervan zijn. Op dat moment komt het volledig op jezelf aan. En dat is super eng, maar juist daardoor ook heel waardevol.

6 Het geeft je de kans om meer met jezelf in verbinding te komen
Het meest belangrijke van alleen reizen, is dat je weer helemaal met jezelf in verbinding komt. Er is niets relaxter dan de wereld in jouw eigen tempo ontdekken. Je krijgt de kans om de wereld helemaal te ontdekken op jouw eigen manier. Dat geeft je de kans om dingen beter te begrijpen en dieper te voelen. Op die manier breng je je leven eigenlijk naar een volgend level en ervaar je de dingen op een unieke manier.

Bron: The Power of Silence