Introvert

De 6 verborgen krachten van introverte personen

6 krachtig eigenschappen van introverte personen

Introverte personen hebben krachtige eigenschappen waar veel mensen jaloers op kunnen zijn. Onderstaand vind je er een aantal:

1 Introverte personen zijn probleemoplossers
Of je nou relatieadvies nodig hebt of een probleem op je werk hebt waar je niet uitkomt, introverte personen hebben waarschijnlijk oplossingen waar je iets aan hebt of weten waar je de antwoorden kunt vinden. Introverte mensen zijn goed in het opnemen van nieuwe informatie, voegen het samen met ‘oude’ data wat al in hun hoofd is opgenomen en komen zo tot goede oplossingen en antwoorden.

2 Introverte personen zijn goed voorbereid
Introverte personen streven naar een perfecte voorbereiding, vooral op hun werk en hierdoor duurt het soms wat langer om alles goed door te denken en om op vragen te antwoorden. (Er is een neurologische reden voor: informatie neemt bij een introverte persoonlijkheid een langere weg door de hersenen dan dat het doet bij een extraverte persoonlijkheid.) Om onverwachte vragen te vermijden, bereiden ze bijna alles van te voren goed voor, dit geeft ze meer zelfvertrouwen. En een gevoel van zelfvertrouwen hebben de meeste introverte mensen niet altijd als ze meeting hebben.

3 Introverte personen zijn vaak goede schrijvers
Introverte personen hebben wanneer ze schrijven de kans om gedachtes en ideeën te uiten zonder dat ze worden onderbroken door anderen. Als ze schrijven hebben ze de tijd en de rust om hun gedachtes te formuleren op de manier die zij willen.

4 Introverte personen zijn goede luisteraars
Omdat ze van nature rustig zijn, zijn introverte persoonlijkheden geboren luisteraars. Ze hebben de neiging om alle informatie en meningen rustig tot zich te nemen om zo een goed overwogen antwoord te formuleren. Het is zelfs zo dat een onderzoek van Harvard Business School aantoont dat introverte personen betere leiders kunnen zijn dan extraverte personen, vooral als het team wat moet worden aangestuurd pro-actief is.

5 Introverte personen zijn creatieve denkers
Onderzoekers zijn er achter gekomen dat de meest creatieve mensen vaak introvert zijn. Er zijn veel genieën uit onze geschiedenis die het fijn vonden om in alle stilte en rust aan hun ideeën te werken.

6 Introverte personen zijn goede vrienden
Ontzettend loyaal, attent, betrouwbaar, introverte personen zijn over het algemeen hele goede vrienden. Wanneer je het geluk hebt dat je uitmaakt van de kleine groep mensen met wie ze zich omringen dan is het goed om je hier bewust van te zijn.

RD.com