Bewegen Gezondheid

Moeite om te gaan sporten? Wat extra motivatie om deze lente de draad weer op te pakken

Extra motivatie om weer eens lekker te gaan sporten

Het is lente en afgelopen weekend hadden we ons eerste voorproefje, heerlijk om die zon weer op je gezicht te voelen. De lente geeft ons energie; de dagen worden weer langer, de lammetjes staan weer in de weide en de natuur kleurt weer groen. De lente is eigenlijk het ideale moment voor een frisse start, het staat symbool voor een nieuwe begin en het is hét moment om je energie om te zetten in actie!

Vind je het lastig om te starten met sporten? Of om je sportritme weer op te pakken? Doe het nu want de lente is hét moment. Je hebt weer energie en je kunt je zo voorbereiden op een heerlijke fitte zomer. Soms lijkt de drempel zo groot om (weer) te starten, maar wanneer het zomer is zul je jezelf dankbaar zijn! Ik weet zelf dat het moment dat ik weer voor het eerst in bikini ga toch altijd een stap is. Maar wat zou het fijn zijn als het dit jaar voor jou geen stap is!

Want hoe je het ook wendt of keert, door sporten kom je lekkerder in je vel te zitten. Je voelt je fitter en sterker, je voelt je aantrekkelijker en je bent metaal sterker. Omdat je sport gaat ook je stofwisseling omhoog, wat er weer voor zorgt dat je sneller afvalt. Eigenlijk geeft sporten je bijna alle ingrediënten die je nodig hebt voor een goede zomer.

Buikspierkwartier bij SportCity

Ik weet ook wel dat het soms makkelijker gezegd dan gedaan lijkt om te gaan sporten; je bent moe, je zit zo lekker op de bank, je hebt geen tijd en de zomer lijkt nog zo0o ver weg. Ik herken dit gevoel helemaal hoor, maar ik herken ook het gevoel wat ik had als ik bikini’s moest passen of als ik voor het eerst in bikini moest in de periode dat ik nog niet sportte. En ik kan je zeggen, ik voelde me dan niet zo heel goed over mezelf. Waarmee ik niet wil zeggen dat we allemaal een maatje 38 of 40 moeten hebben, zeker niet! Maar ik wil wel zeggen dat ik weet dat veel vrouwen onzeker zijn over hun lijf en dat sporten deze onzekerheid voor een heel groot deel wegneemt.

Grijp daarom de lente aan om (weer) te beginnen met sporten! En heel belangrijk: doe iets wat je leuk vindt, want alle voordelen daargelaten, als je geen plezier in het sporten hebt dan houd je het nooit vol. Kijk eens op sportcity.nl/aanbod voor de verschillende sporten die jij zou kunnen beoefenen, er zit vast iets voor jou tussen!

Pak de draad weer op en maak een goed begin met het sportpakket van SportCity. Dit sportpakket krijg je deze maand cadeau wanneer je ervoor kiest bij SportCity aan de slag te gaan met jouw doel! #voeljegoed

Schrijf je nu in bij SportCity en ontvang een sportpakket t.w.v. € 86,- gratis!

Kijk voor meer informatie op www.sportcity.nl.