Relaties

Voor elke vrouw die zichzelf ooit heeft verloren aan een slechte man

Voor elke vrouw die zichzelf ooit heeft verloren aan een slechte man

Het kostte me maar 1 dag. 1 Dag waarop ik dapper genoeg was om weg te lopen van deze relatie. En weggaan was het beste besluit wat ik ooit heb genomen. Ik had iemand toegestaan om te veel van me te nemen en als ik toen niet was weggegaan weet ik niet waar ik vandaag had gestaan.

Ik was met iemand die ervoor zorgde dat ik mijn eigenwaarde verloor
Ik verloor mijn oprechte glimlach en spontaniteit. Hij wist dat hij me om zijn vinger had gewonden en dat ik niet weg zou gaan. En door hem had ik het gevoel dat ik niets meer waard was. Hij liet me minder voelen dan ik me ooit had kunnen voorstellen.

Ik was met iemand waarvan ik dacht dat ik hem kende
Ik spendeerde zo veel tijd aan mezelf ervan overtuigen dat hij de man weer zou worden die hij ooit was. De lieve charmante waar ik verliefd op was geworden. Terwijl hij die man nooit is geweest en toch was ik ervan overtuigd dan de manier waarop hij zich eigenlijk altijd gedroeg maar een ‘fase’ was. De man die ik in het begin had leren kennen had nooit bestaan. Het was gewoon een leugenaar en een vreemdganger. Maar ik wilde zo graag dat hij mijn man was dat ik blind was. Ik negeerde alle rode vlaggen omdat ik alleen het goede wilde zien.

Ik was met iemand die ervoor zorgde dat ik aan iedereen ging twijfelen
Door hem kwam ik erachter dat niet iedereen is wie die zegt dat hij is. Door hem was niet meer de persoon die altijd het best in iedereen zag, maar werd ik iemand die anderen wantrouwde. Die weer moest leren dat sommige mensen wel zijn te vertrouwen en dat je de deksel niet altijd op je neus krijgt als je je kwetsbaar opstelt.

Ik was met iemand die alleen van zichzelf hield
Ik dacht dat als ik alles positief inzag en met alles ik in me had van hem hield hij ook van mij zou houden. Wat duurde het lang voordat ik inzag dat sommige mensen alleen van zichzelf houden. En dat sommige mensen anderen bewust naar beneden halen om zichzelf beter te voelen. 

Ik was met iemand die mij manipuleerde
Elke keer als hij mij kwetste of mij bedroog dan verdraaide hij het zo dat het eigenlijk allemaal aan mij lag. Hij manipuleerde mij zo dat ik op een gegeven moment dacht dat ik te achterdochtig, te wantrouwend en zelfs een beetje labiel was.

Ik was met iemand die me sterker dan ooit heeft gemaakt
Omdat ik bij hem weg ben gegaan voel ik me sterker dan ooit. Omdat ik bij hem weg ben gegaan weet ik weer wie die vrolijke vrouw is en onthoud ik wie me dat ooit heeft ontnomen. Omdat ik bij hem weg ben gegaan heb ik mijn gevoel voor humor weer terug. Omdat ik bij hem weg ben gegaan heb ik nieuwe mensen ontmoet, mensen die me waarderen om wie ik ben en zal ik nooit meer tolereren dat iemand me probeert naar beneden te halen. Ik ken nu mijn grenzen, weet wat ik waard ben en weet  hoe ik voor mezelf op moeten komen. 

Door hem te verlaten heb ik het aller belangrijkste geleerd: hoe ik van mezelf kan houden.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com