Geluk

12 dingen om je tijd niet meer aan te verspillen!

10 dingen om je tijd niet meer aan te verspillen

1 Afleidingen die ervoor zorgen dat je minder tijd hebt voor de speciale mensen in je leven
Geef aandacht aan de kleine dingen van het leven, want als je iemand mist dan mis je de kleine dingen het meest. Ga samen een lange wandeling maken. Heb goede gesprekken. Koester wat je hebt. Laat negativiteit los en wees gewoon samen met de mensen van wie je houdt.

2 Altijd maar druk of bezig moeten zijn
Plan elke dag wat tijd in om niet druk te zijn. Zorg voor bewuste tijd in de dag waarop je niets doet, rust en jezelf oplaadt. Houd jezelf niet voor de gek, je bent heus niet zo druk dat je de hele dag niet even een paar minuten voor jezelf kunt nemen. Is dit echt niet mogelijk? Dan wordt het sowieso tijd om eens over je leven na te denken.

3 Negatief denken over je huidige situatie
Het leven is als een spiegel; we krijgen de beste resultaten als we lachen. Dus praat vaker over je blessings dan over je problemen. Alleen omdat jij worstelt betekent het nog niet dat je faalt. Voorafgaand aan bijna elk groot succes gaat een worsteling.

4 Onnodig drama
Wees wijs genoeg om weg te lopen van de drama om je heen. Focus je op het positieve en je zult zien dat het negatieve minder goed te zien is.

5 Verlangen naar alles wat je niet hebt
Nee je zult niet altijd krijgen wat je wilt, maar onthoud dit: Er zijn heel veel mensen die nooit zullen hebben wij jij op dit moment hebt. Iemand anders bidt voor de dingen die je voor lief neemt. Geluk komt alleen als je waardeert wat je nu al hebt.

6 Jezelf met anderen vergelijken
Als jij jezelf met anderen blijft vergelijken dan zul je nooit echt gelukkig worden. Jij kunt je zorgen maken over wat anderen hebben tot je een ons weegt en je bereikt er helemaal niets mee.

7 Nadenken over wie je was of wat je had in het verleden
Je bent niet dezelfde persoon als een jaar geleden, als een maand geleden of als een week geleden. Je groeit altijd, je ervaringen groeien altijd. Dat is het leven.

8 Piekeren over de fouten die je hebt gemaakt
Het is oke om fouten te maken, dit zorgt ervoor je wijzer wordt. Geef jezelf een break en geef niet op. Laat je fouten je motivatie zijn, niet je excuses. Negatieve ervaringen uit het verleden zijn niet je toekomst!

9 Iedereens definitie van succes of geluk
Jij kunt jouw idee van geluk en succes niet baseren op de meningen en verwachtingen van anderen.

10 Mensen die misbruik van je maken en je manipuleren
Wat jij toestaat is wat door zal blijven gaan. Geef wat je kunt, maar sta niet toe dat anderen misbruik van je maken. Luisteren naar anderen, maar verlies niet jezelf.

11 Op iedereen indruk willen maken
We hoeven niet iedereen aardig te vinden en niet iedereen hoeft ons aardig te vinden en dat is helemaal prima. Het maakt niet uit hoe je leeft, iemand zal teleurgesteld zijn. Dus leef zoals jij wilt en zorg ervoor dat jij uiteindelijk niet de persoon bent die teleurgesteld is.

12 De angsten die je tegenhouden
Angst is een gevoel, geen feit. Durf het aan om risico’s te nemen, om te veranderen en om te groeien. Het enige wat tussen jou en je dromen staat is niets doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Marcandangel.com