Geluk

8 dingen die je leert als je bent opgevoed door een sterke moeder

8 dingen die je leert als je bent opgevoed door een sterke moeder

1 Je leert de betekenis van onvoorwaardelijke liefde
Je zag dat je moeder haar tijd voor jou en je broers of zussen opofferde en toch heeft ze nooit geklaagd over hoeveel ze wel niet voor jullie doet of heeft gedaan. Ze heeft alles voor je over en ze heeft je geleerd hoe onvoorwaardelijke liefde eruit ziet.  En je weet ook dat je die liefde nooit ergens zult vinden.

2 Je leert hoe je van jezelf kunt houden
Je leert hoe je weg kunt lopen van de dingen die niet voor jou zijn bedoeld. Je leert om door te gaan, zelfs als je denkt dat je niet meer kunt en je leert om in jezelf te geloven, zelfs wanneer iedereen aan je twijfelt. Je leert dat slechte cijfers, gebroken harten en mislukkingen je niet definiëren; wat jou definieert is hoe je weer opstaat na alle tegenslagen en hoe hard je vecht voor het leven wat je wilt.

3 Je leert dat je zowel sterk als zacht kan zijn
Sterke moeders zijn vaak juist heel gevoelig, alleen laten ze dit niet altijd zien. Maar je zag je moeder stilletjes huilen toen jij door een moeilijke tijd ging, de hele nacht opbleef om voor je te zorgen toen je ziek was of de nachten dat ze ’s nachts niet kon slapen omdat er iets met jou aan de hand was. De manier waarop ze je knuffelt laat zien hoeveel compassie en liefde ze in zich heeft en heel soms zag je dat ze haar tranen liet lopen.

4 Je leert om nooit terug te kijken
Je leert om alle ‘wat als’ en ‘wat er had kunnen gebeuren’ achter je te laten. Je leert om niet terug te kijken en je af te vragen waarom het leven zo gelopen is. Je leert dat alles wat er is gebeurd je heeft gebracht waar je nu bent, zelfs als het niet alles is waar je op had gehoopt.

5 Je leert het belang van geduld en vertrouwen
Je leert dat uiteindelijk alles goed komt. De storm zal ook weer passeren en morgen is er een nieuwe dag. Je leert om geduldig te zijn in het leven, geduldig te zijn voor succes en geduldig te zijn met problemen. Je leert dat geduld hebben kracht betekent.

6 Je leert hoe jij je eigen geluk kan creëren
Je kunt geluk vinden in een moeilijk leven. Je kunt zelfs gelukkig zijn als je al het gewicht van de wereld op je schouders draagt. Jouw moeder heeft je geleerd om altijd positief te blijven en om vertrouwen te houden.

7 Je leert om zelf een goede moeder te zijn
Je bent opgevoed door een moeder die je heeft laten zien hoe je echt voor je familie zorgt, die je heeft laten zien dat hard werken uiteindelijk echt wel loont en die je heeft laten zien dat je onvoorwaardelijk van iemand kan houden. Ze heeft je laten zie je beschermt, liefdevol, aardig, meelevend, sterk en volhardend kan zijn. Zij liet zich leiden door haar moeder en of je het wel of niet weet, maar jij volgt haar in haar voetstappen.