Gezondheid

4 redenen om wat vaker een powernap te nemen

4 redenen om wat vaker een powernap te nemen

Slapen overdag wordt vaak niet gezien als iets heel goeds. Maar wist je je na een powernap vaak stukken beter voelt? Dan is het wel de bedoeling dat je het bij een korte dutje houdt, en geen volledige middagslaap. Als je zo’n 20 tot 30 minuten een dutje doet, kom je er veel beter uit. Vier redenen waarom je dit eigenlijk gewoon zou moeten doen.

Een powernap zorgt voor meer creativiteit
Uit vele studies is gebleken dat een dutje voor een creativiteit-boost zorgt. En toch is het op vrijwel geen kantoor toegestaan om je hoofd eens even op je bureau neer te leggen voor een powernap. Om toch het beste uit je powernap te halen als je het gebruikt voor meer creativiteit, pak het dan op de juiste manier aan. Want uit onderzoek blijkt dat dit het beste werkt bij een project waar je al een tijdje mee bezig bent. Als je er even niet uitkomt, kan een powernap dus de oplossing zijn.

Powernaps verbeteren onze cognitieve vaardigheden voor verwerking
Een dutje voor een jonger kind is vaak heel belangrijk. Op die manier kan het kind de dingen van de dag in alvast een beetje verwerken. Uit een onderzoek blijkt dat volwassenen die een powernap nemen beter scoren in cognitieve vaardigheden.

Je geheugen wordt beter
Uit een ander onderzoek blijkt dat het geheugen van mensen die regelmatig een powernap doen aanzienlijk beter wordt. Dus als je bezig bent met een examen of met nieuwe dingen leren op je werk, houd dan in je achterhoofd dat het best eens kan helpen om zo nu en dan een middagdutje te doen.

Je wordt er alerter door
Tenslotte blijkt uit een onderzoek van NASA dat je alertheid door een korte powernap met wel honderd procent kan stijgen. De truc hiervan is dat het dutje onder de 30 minuten moet blijven, anders heeft het juist een nadelig effect. Een korte nap zorgt er juist voor dat je weer scherp bent, beter wakker kunt blijven en meer focus hebt.

Iheartintelligence