Gezond gewicht Gezondheid

7 duidelijke signalen dat je te veel suiker eet

7 duidelijke signalen dat je te veel suiker eet

1 Je bent nooit vol
Waarom is het toch zo makkelijk om nog een koekje te nemen of nog een plak cake? Voeding wat veel suiker maar weinig eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen bevat geeft je geen verzadigt gevoel. Suiker geeft geen signaal af naar je hersenen waardoor je lichaam weet dat het net gegeten heeft en daarom blijf je maar door snaaien.

2 Je huid is onrustiger dan normaal
Te veel suiker kan een aanslag op je huid zijn. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics suggereert dat er een verband is tussen een hoge suikerinname en vormen van acne. Deelnemers die gemiddeld tot ergere acne hadden rapporteerden een hogere suikerinname dan deelnemers die een milde vorm of geen acne hadden.

3 Je voelt je moe
Wanneer je ontbijt of lunch vol zit met suikers en weinig eiwitten, vezels en vetten bevat dan kun je in de middag een flinke dip krijgen. Je krijgt misschien zelfs een flinke hoofdpijn en wilt het liefst in bed kruipen. Een gebalanceerd dieet zorgt ervoor dat er geen grote pieken en dalen in je bloedsuiker spiegel ontstaan. Een diëtist kan je helpen om een gezond en gebalanceerd eetpatronen aan te leren. Ook in jouw omgeving kun je vast een goede diëtistenpraktijk vinden.

4 Je hebt een hoge bloeddruk
Een normale bloedruk is rond de 120/80 of lager. Wanneer je veel suiker eet dan kan je bloeddruk volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the American Society of Nephorology stijgen. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat te veel suiker nog slechter is voor een hoge bloeddruk dan te veel zout eten.

5 Je hebt een te hoog cholesterol
Te veel suiker kan je goede cholesterol doen dalen en je slechte cholesterol doen stijgen, aldus onderzoek wat is gepubliceerd in het Journal of American Medical Association. Het mechanisme hierachter is volgens de onderzoekers nog niet helemaal duidelijk. Maar wanneer je last hebt van een te hoog cholesterol dan is het goed om te minderen met je suikerinname.

6 Je stort in na een work-out
Je lichaam energie geven is erg belangrijk als je gaat sporten. Maar wanneer je merkt dat het steeds zwaarder wordt om te sporten dan kan het zijn dat je te veel suiker eet voordat je gaat sporten. Wanneer jij je bloedsuiker omhoog brengt door een snack met veel suiker te nemen dan kun jij je na het sporten moe en ellendig voelen. Door je lichaam energie te geven in de vorm van suikers dan bereikt je bloedsuiker snel een piek maar daarna zal het ook weer snel dalen, waardoor jij je hartstikke moe voelt terwijl je nog aan het sporten bent.

7 Je voelt je down
Verschillende studies suggereren een link tussen suikerinname en het risico op een depressie. Daarnaast wordt een dieet wat uit veel enkelvoudige koolhydraten (Deze koolhydraten bestaan vooral uit suikers en zitten onder andere in witte rijst, witte pasta, wit brood, koek, snoep) bestaat ook geassocieerd met depressies aldus prevention.com. Door de gegevens van meer dan 70.000 vrouwen te analyseren concludeerden onderzoekers dat hoe hoger de bloedsuikerspiegel was door suiker en enkelvoudige koolhydraten, hoe hoger de kans op depressie was.

www.rd.com