Gezondheid

Dit is waarom wetenschappers je sterk aanraden om regelmatig naar de zee te gaan

Dit is waarom wetenschappers je aanraden om regelmatig naar het strand te gaan

We weten ondertussen allemaal wel dat buiten zijn op zowel mentaal als fysiek niveau goed voor ons is. Maar de voordelen van specifiek het strand zijn pas net onthult. Dat heerlijke ontspannende gevoel wat je krijgt als je op het strand bent wordt “blue space”(blauwe ruimte) genoemd. Zo hebben neurowetenschappers de combinatie van het effect van de geruststellende geuren en het geruststellende geluid van de zee op je hersenen genoemd. De blauwe ruimte is voldoende om je op een hypnotiserende manier tot rust te laten komen.

Als je zelf ook merkt dat je tot rust komt op het strand, dan klopt dit dus echt. Onderzoekers zeggen dat het komt door de manier waarop je brein reageert op zijn omgeving en waardoor jij je dus gelukkig, ontspannen en vol energie voelt als je op het strand bent. Deze blauwe ruimte heeft op 3 verschillende manieren effect op ons:

1 Naar het strand gaan vermindert stress
De natuur heeft zijn eigen oplossing tegen stress: water. Het zit vol met natuurlijke positieve moleculen die ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt. Dus of je nou een stuk gaat zwemmen of dat je alleen je teen maar in het water dipt, je voelt je daarna een stuk relaxter.

2 Het strand zorgt ervoor dat je creativiteit gaat stromen
Heb je het gevoel dat je vast zit? Onderzoekers denken dat de oplossing voor deze blokkade het strand is. Wanneer in je in de blauwe ruimte bent, ben je in staat om je hoofd leeg te maken en kun je ruimte maken maken om problemen of projecten op een andere manier te benaderen. Net zoals meditatie, triggert het stand gevoelens van kalmte die ervoor zorgen dat je je hoofd leeg kunt maken en dat jij je kunt concentreren op hetgeen je focus nodig heeft.

3 Naar het strand gaan vermindert gevoelens van depressie
Zoals het strand stress vermindert en je creativiteit laat stromen, zorgt het ook voor verlichting van symptomen van depressie. Het hypnotiserende geluid van de golven in combinatie met het kalmerende uitzicht en de geuren van het strand zorgen ervoor dat je in een meditatieve staat kunt komen. Hierdoor kun je je hoofd leegmaken en de chaos achter je laten.

De natuur speelt een grote rol in onze gemoedstoestand en het strand is in het bijzonder goed voor onze ziel. Waardoor je perspectief positief verandert. Dus pak nu je shawl en je stevige schoenen en straks in de zomer je zonnebrand en slippers en op naar het strand!

ps Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl

Mysticalraven.com