Geen categorie

Een goede bh kopen: waar moet je op letten? 

De meeste vrouwen hebben een haat-liefdeverhouding met hun bh. Een goede bh geeft steun en ziet er mooi uit onder je kleding. Toch wordt het niet altijd als het meest comfortabele kledingstuk beschouwd. Dit komt vooral doordat het overgrote deel van de vrouwen een verkeerde maat draagt. Het goede nieuws is dat je hier dus wel iets aan kunt doen. Een andere maat of een ander materiaal kan wonderen doen. Zo voel je de bh nauwelijks zitten en geeft hij steun op de juiste plekken. Maar waar moet je eigenlijk precies op letten als je een bh koopt? In dit artikel zetten we enkele nuttige tips op een rij. 

Het juiste moment om bh’s te kopen 

Vaak vergeten we dat je borsten constant kunnen veranderen. Door hormonale schommelingen, bijvoorbeeld tijdens je menstruatie of tijdens de zwangerschap, maar ook door gewichtsschommelingen. Daarom is het belangrijk om het juiste moment uit te kiezen voor het kopen van nieuwe bh’s. Ben je bijvoorbeeld momenteel aan het afvallen? Dan kan het prettig zijn om te wachten tot je je streefgewicht hebt bereikt. Zo weet je zeker dat deze bh’s ook over enkele weken nog goed zullen zitten. 

Koop liever ook geen nieuwe bh’s als je menstrueert. Op dat moment kunnen je borsten gevoeliger en zelfs wat groter zijn. Hierdoor kan een bh heel anders zitten dan in de rest van de maand. 

Zonder of met beugel? 

Kies je voor een bh zonder beugel of toch eentje met? Dit is een zeer persoonlijke keuze. De meeste mensen hebben van nature voorkeur voor een bh met beugel. Dit omdat deze meer ondersteuning geeft. Wanneer je echter minder grote borsten hebt, kan het juist prettig zijn om geen beugel te hebben. Dit is vooral een kwestie van uitproberen. Probeer verschillende modellen (zowel met als zonder beugel) en ervaar zelf het verschil. Je zult direct merken wat jij fijner vindt. 

Let op: zit een bh comfortabel? Doe hier dan ook nog altijd even een shirt of een jurk overheen. Zo zie je direct hoe de bh onder je kleding staat. Met de juiste bh groeit je zelfvertrouwen

Vraag om hulp 

Kom je er niet uit? Twijfel je enorm? Schroom dan niet om hulp te vragen. Het is een feit dat heel veel vrouwen de verkeerde maat bh dragen. Hierdoor valt deze niet alleen minder mooi, maar zit hij ook nog eens veel minder comfortabel. Je doet je eigen dus tekort als je geen hulp vraagt. 

Vind je het lastig om je borsten door een ander op te laten meten? Dan zijn er ook handige instructies online te vinden. Zo kun je je borsten zelf opmeten en hierbij de juiste maat zoeken. Eventueel kun je je partner, een vriendin of familielid om hulp vragen. 

Sluiten de cups goed aan om je borsten? 

De beste manier om te onderzoeken of je de juiste maat hebt, is door te kijken of de cups goed aansluiten om je borsten. Staat de cup iets van je borsten af of komen je borsten erboven of zelfs onder uit? Dan geeft dit genoeg indicatie dat je een andere maat nodig hebt.