Geluk

Waarom je niet onzeker over je lichaam hoeft te zijn

kracht van het kiezen

Terwijl de meeste van ons genoeg liefde geven aan andere mensen, lijkt het toch wel lastig om liefde te voelen voor ons eigen lichaam. Zonde! Begin vandaag met het waarderen, accepteren en houden van je prachtige lijf!

Houd het realistisch
De meeste beelden we die we voorgeschoteld krijgen op tv, in films en in de bladen zijn niet echt. Een model voor een magazine zit uren in de make-up, heeft de beste belichting en vervolgens wordt uit alle foto’s de aller beste uitgekozen. En deze foto wordt ook nog eens helemaal bewerkt. Wat je uiteindelijk te zien krijgt bestaat helemaal niet in het echt!

Verander de dialoog met jezelf
Jij bent prachtig, je hebt namelijk geen maatje 38 nodig om mooi te zijn. Je lichaam is mooi, het helpt je, het is je omhulsel, misschien heeft het je zelfs geholpen of gaat het je in de toekomst helpen om je kinderen te baren. Houd op met jezelf naar beneden halen en stop om jezelf constant te vergelijken. Want iedereen is anders, iedereen vindt iets anders mooi dus het heeft geen zin om te willen voldoen aan een ideaalbeeld. Een ideaalbeeld wat ons ingegeven is door de media maar wat in werkelijkheid helemaal geen ideaalbeeld is.

  • Je sproetjes zijn mooi
  • Je kroeshaar is mooi
  • Je kleine borsten zijn mooi
  • Je ronde buik is mooi
  • Je zachte benen zijn mooi
  • Jij bent mooi zoals je bent

Je hoeft niet elk deeltje mooi te vinden om van je lichaam te houden
Eerlijk is eerlijk: het maakt niet hoe perfect je lichaam is (en wat is überhaupt het perfecte lichaam?!) want grote kans dat je toch nog iets vindt wat je zo willen veranderen. Zelfs modellen en actrices die volgens de media het ‘perfecte’ lichaam hebben, hebben delen van hun lichaam die ze minder mooi vinden. Dus kijk naar je lichaam in zijn geheel! In plaats van te kijken naar al je delen los van elkaar. Want al deze onderdelen maken jou en jij bent prachtig.

Sta stil bij de kracht van je lichaam
Je staat vaak niet eens stil bij alle processen die er elke dag weer in je lichaam plaatsvinden, ze gebeuren gewoon. Wees dankbaar voor je lijf vooral als het gezond is. Hoeveel tijd ben je kwijt met je druk maken over je gewicht, je omvang, je huid? Zonde van je tijd en je energie!

Zorg voor je lichaam
Dieetpillen, snelle oplossingen, te weinig eten, te veel eten, niet sporten, te veel sporten: deze dingen zijn niet goed voor een van de belangrijkste dingen die je in je leven hebt gekregen: je lichaam. Je krijgt er maar eentje, dus respecteer het. Eet gezond, beweeg, koester je lichaam en zorg ervoor. Accepter je lichaam en houd van je lichaam! Wanneer je van je lichaam houdt, houd je van je leven.

Sparkpeople

Laat een reactie achter