Diner Recepten

Recept: Broodje Falafel

Broodje falafel
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Falafel… kennen jullie dat?! Ik had ze een keer kant en klaar gekocht in de supermarkt maar wilde ze een keer zelf maken! Het is een Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit (gefrituurde) balletjes van gestampte kikkererwten. Ik heb ze niet gefrituurd, maar ik bak ze in de pan! (veel makkelijker vind ik zelf)

Ideaal want ik had alle ingrediënten in huis voor de falafel, ik heb er een pita broodje bij gedaan met groentes en een lekkere tzatziki dip! Echt heel simpel, dus je kunt voortaan de falafel uit de supermarkt overslaan!

Voor 2 personen:

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 tl koriander (poeder)
  • 1 handje peterselie
  • 1 snufje peper/zout

Hoe maak je het:

  1. Snijd de ui/knoflook fijn, verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui samen met de knoflook/paprikapoeder/koriander peper en zout.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine.
  3. Voeg hier het ei en het mengsel van de ui/knoflook bij en mix alles tot een egaal mengsel
  4. Maak nu 10-12 balletjes falafel (is maar net hoe groot je ze wilt).
  5. Verhit nog wat olie in de koekenpan en bak ze z0′ n 10 minuten goudbruin. (aan beide kanten, dus iedere kant 5 minuten)
  6. Serveer eventueel met een pita broodje,komkommer/tomaat/wat gemengde ijsbergsla en natuurlijk: tzatziki !

Eet smakelijk!

hongeralseenpaard.nl

DSC_07741-200x180
DSC_0775-200x180
DSC_0777-200x180

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie