Geluk

Hoe meer je drinkt, hoe slimmer je bent.. aldus onderzoek

Minder drinken en toch genieten

Laten we dit goede nieuws vieren met een wijntje ;). Uit onderzoek wat is gepubliceerd in het Social Science Medicine Journal on British alchohol consumption blijkt dat een hogere opleiding bij vrouwen wordt gelinkt aan een hogere alcoholconsumptie.

De studie kwam er ook achter al vanaf het 5de levensjaar opleidingsniveau alcoholconsumptie op latere leeftijd kan beïnvloeden. Uit de studie kwam naar voren dat de mensen die meededen aan dit Britse onderzoek (allemaal geboren in 1970) en die op school, toen ze nog maar tussen de 5 en 10 jaar oud waren, tijdens testen al hoog scoorden grotere kans hadden om meer te drinken op latere leeftijd dan de mensen die minder goed presteerden op school.

Je voorliefde voor wijn is dus al voor je bepaald toen je nog jong was, tja dan kun jij er nu natuurlijk niets aan doen ;). De studie suggereert wel dat het effect misschien niet zo zeer met intelligentie te maken heeft als met het feit dat wanneer je hebt gestudeerd je het door je studie makkelijker kan betalen om erop uit te gaan om te drinken.

Vrouwen met een hogere opleiding hebben een intensiever sociaal leven wat alcohol gebruik aanmoedigt, ze nemen vaker deel aan activiteiten die voorheen vooral door mannen gedaan werden, ook stellen ze het krijgen van kinderen langer uit waardoor ze ook in deze periode meer worden blootgesteld en feestjes en sociale activiteiten.

Natuurlijk kun je dit onderzoek in je voordeel gebruiken, maar lees het met een dikke knipoog en wees altijd voorzichtig met alchohol.