Ontspanning

Mijn tips voor een citytrip naar New York!

New York! Wauw, wat een stad. De verhalen die je hoort over de energie die er in Manhattan vrijkomt zijn wat mij betreft niet gelogen, ook ik kwam weer vol energie en inspiratie terug uit New York. Ik heb wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat als jij in deze wereldstad aankomt, je direct je weg kunt vinden naar leuke hotspots!

Ontbijt, lunch & diner

Ik heb in New York zo ontzettend lekker en gezond gegeten. Ik ben door het gezonde, maar super lekkere eten, zelfs afgevallen tijdens mijn trip naar New York. Daarom heb ik de lekkerste restaurantjes voor je op een rij gezet:

Nickel and Dinner
Hier ben ik 2 keer geweest. Nadat ik een geweldige lunch had gehad, besloot ik om hier nog eens terug te komen voor mijn diner. Aanrader hoor. En laat je niet afschrikken door het hippe interieur en de hippe bediening. Ik was alleen en iedereen was heel aardig. Dus gewoon binnenstappen bij Nickel and Dinner.
www.nickelanddiner.com

Lekker ontbijten bij Nickel and Dinner

Jack’s wife Freda
Ook zo’n pareltje in Soho. Jack’s wife Freda is een klein restaurantje waar je terecht kunt voor je ontbijt, lunch en diner. Houd er rekening mee dat je wel even moet wachten, want je bent niet de enige die hier wil smullen van de heerlijke verse healthy gerechten, maar het is het waard!
jackswifefreda.com

Kom maar door met al die lekkere gerechten!

Cafe select
Cafe select is relaxt en het eten is goed. Ik kwam hier om te ontbijten aangezien het vlakbij mijn hotel was en ik vond het een fijn rustpuntje met goed eten.
www.cafeselectnyc.com

Niet verkeerd om de dag zo te beginnen toch?

Two hands
Two hands is trendy, relaxt, zeer Instagramwaardig, gezond en het wemelt er van de knappe Australische mannen :). Dus hoppa op naar Tribeca voor deze fijne lunchroom (ook open voor ontbijt).
www.twohandsnyc.com

Een ei hoort erbij (en avocado natuurlijk ook)

By Chloe
Burgers, pasta’s, salades, ontbijt alles is even lekker en alles is vegan! Serieus, dat de burger die ik hier at vegan was proefde ik echt niet, dit is top!
eatbychloe.com

Lijkt op junkfood, maar dan gewoon lekker en gezond!

To do

Het is geen geheim dat ik houd van wandelen, dus dat heb ik in New York ook gedaan. Ik ben bijna naar elke bezienswaardigheid gelopen en als ik het me te ver was om terug te lopen dan pakt ik een Über. Ik koos voor de Über share, dan deel je met iemand een taxi die dezelfde kant als jij op moet. Scheelt geld en het is gezellig!

Brooklyn Bridge
Ik ben naar de Brooklyn Bridge gewandeld, waar ik heb genoten van de prachtige sky line van New York. Omdat ik nogal een jetlag had was ik daar lekker vroeg, ideaal want ik was bijna de enige op de brug!

The Brooklyn Bridge!

Empire State Building
Eerst vond ik het een beetje onzin, betalen om een gebouw op te mogen? Ik blijf een hollander hè ;). Maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan, want het was fenomenaal om zo hoog buiten boven de stad te zijn. Echt een belevenis.

Prachtig uitzicht vanuit The Empire State Building!

High line
De high line is een oude treinrails die boven de stad loopt. Deze treinrails is omgetoverd tot park. Dus je loopt in een groene oase boven de drukke stad, leuk om de stad vanuit dit oogpunt te bekijken! Vanuit de High Line ben ik naar het huis van Carrie Bradshaw uit Sex and the City gewandeld en als fan de serie vond ik dat toch wel heel grappig om te zien.

Lekker wandelen op de High line!

Times Square
Dit moest ik met eigen ogen zien. En ja wat kan ik ervan zeggen… Je moet het gezien hebben, om vervolgens snel weer verder te lopen :). Wat een prikkels, wat een mensen en wat een hectiek.

Time Square

Central Park
Natuurlijk is een bezoek aan New York niet compleet zonder een bezoek aan Central Park. Wat een rust moment in deze drukke stad. Ik heb eerst een stuk gewandeld en vervolgens heb ik op een bankje gekeken naar de eekhoorntjes die aan het spelen waren. Soms heb je gewoon niet zo veel nodig :).

Food market Plaza Hotel
Het Plaza hotel? Dat is toch hartstikke luxe? Ja klopt, maar de foodmarket onder het Plaza Hotel is wel echt de moeite waard. Wat een keuze! Het ene is nog lekkerder dan het andere. Ook een goed optie voor take away, dan kun jij je heerlijke dingetjes lekker opeten in Central Park.
www.theplazany.com/dining/the-plaza-food-hall/

Shoppen!
Er moest natuurlijk gewinkeld worden :). Ik heb dit vooral gedaan in Soho, ga naar de grote winkelstraat voor alle merken en uiteraard Victoria’s Secret, maar dwaal vooral af naar de kleine straatjes waar super leuke boutiques zitten.

Hoe kom je er

Ik vloog via München naar New York met Lufthansa. Ik vond dit zelf heel relaxt aangezien Lufthansa een nieuwe Premium Economy Class heeft. Wat betekent dat je languit in je stoel kan, dat je lekker eet aan boord en dat je dus echt uitgerust aankomt op je bestemming. Aangezien ik niet het budget heb voor businessclass tickets, is dit een heel fijn alternatief.

Relaxen in het vliegtuig!

Met deze Premium Economy tickets van Lufthansa krijg je ook toegang tot de lounges van Lufthansa, wat betekent dat je daar lekker kunt eten en drinken (kosteloos), nog even kunt werken of zelfs een douche kunt pakken. Zo ga je echt ontspannen op reis!

Even een (gratis) drankje in de lounge van Lufthansa

Joehoe lekker douchen op de luchthaven in de lounge van Lufthansa!

In New York zelf pakte ik vanuit de luchthaven de metro naar Soho, dat was echt meer dan prima. Alles staat goed aangegeven en je bent er zo!  Mijn hotel zat in Soho, maar dat vond ik best een dure wijk. Je kunt ook best wat verder van het ‘centrum’ zitten, net zo veilig en een stuk betaalbaarder kwam ik achter tijdens mijn verblijf.

New York heeft mijn hart gestolen! Wat een toffe ervaring, ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips zodat jij ook een geweldige city trip in New York hebt!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lufthansa, kijk op www.lufthansa.com voor meer informatie over tickets naar New York en voor meer informatie over de nieuw Premium Economy Class.