Gezondheid

Hoe bewust ben jij als het gaat om je drogisterij-artikelen?

Hoe bewust ben jij als het gaat om je drogisterij artikelen?

Koop jij gewoon de douchegel die in de aanbieding is? Make-up wat je altijd al gebruikte? Het afwasmiddel wat volgens de reclame veel langer meegaat dan alle andere afwasmiddelen? Of kies je voor een afwasmiddel wat wel biologisch afbreekbaar is en wat in een fles zit van gerecycled plastic? Kies je voor make-up zonder troep en die douchegel zonder chemische middelen?

Hoe bewust ben jij eigenlijk van de dingen die je koopt? Want we kunnen zoveel bewuster zijn dan nu. Bewuster van bijvoorbeeld de chemicaliën die je op je huid smeert, want wist jij bijvoorbeeld dat chemicaliën die in make-up, toiletartikelen en voedselverpakkingen zitten ervoor zorgen dat vrouwen sneller in de menopauze komen? Dit concludeert een researchteam van de Washington University in St. Louis in Amerika.

De sporen van je make-up kunnen zelfs worden teruggevonden in je urine. En wist je dat al na 3 dagen gebruik van natuurlijke make-up er stukken minder giftige stoffen en schadelijke hormonen in je lichaam zitten?

Bovendien kunnen we ook bewuster zijn van het afval wat we produceren. Want het is een kleine moeite om producten te gebruiken die in gerecycled plastic verpakt zijn en die biologisch afbreekbaar zijn. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hier ook pas sinds kort bewuster mee bezig ben. Ook omdat ik niet zo goed wist waar ik deze ‘groene’ producten dan moest kopen. Ik woon nu in Zaandam en het is niet zo dat ik daar ‘struikel’ over de bewustere groene winkels.

Daarom bestel ik mijn producten nu bij Bewustwinkelen.nl. Deze online drogist heeft meer dan 67.000 drogisterij- en reformartikelen. Je kunt je bestelling de volgende dag gewoon oppikken bij een van de 500 afhaalpunten en je hebt geen minimale bestelwaarde nodig. Super handig vind ik dit, want zonder dat ik een ‘groene’ winkel in de buurt heb kan ik gewoon mijn biologische producten aanschaffen zonder verzendkosten etc. Ook voedingsmiddelen zoals boekweitmeel van het merk Priméal bestel ik hier.

Je vindt op Bewustwinkelen.nl fijne producten en handige tips en recepten!

Het is echt de moeite waard om je eens te verdiepen in de wat bewustere keuzes die je kunt maken. De moeite waard voor zowel het milieu als voor je lijf. Kortom, zoals je merkt hoeft bewust kiezen helemaal niet moeilijk te zijn als je online zonder extra kosten je producten kunt bestellen!

Kijk eens voor meer informatie op Bewustwinkelen.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren