Relaties Single

Wees jezelf en de liefde zal komen

Wees jezelf en de liefde zal komen

Jij hoeft niet te veranderen voor voor de liefde. Het maakt niet uit hoelang je al op zoek bent, hoe leeg jij je voelt of hoeveel relaties je hebt gehad. Misschien is je hart gebroken, misschien heb je nog geen liefde gehad, misschien heb je in het verleden fouten gemaakt. Misschien ben je moe van het zoeken en ben je nu leeg. Misschien weet je ondertussen niet eens meer wat je wilt of misschien ben je gewoon bang.

Maar stop met denken dat jij opnieuw moet beginnen voordat jij de juiste persoon tegenkomt. Stop met denken dat je iets anders moet doen, dat je meer of minder moet zijn. Stop met jezelf vertellen dat jij niet goed genoeg bent of op de één of andere manier onwaardig omdat het tot nu toe nog niet is gelukt.

Stop met het voeden van je geest met deze leugens. Er is helemaal niets mis met jou; je bent gewoon jouw persoon nog niet tegen gekomen.

We hebben weinig geduld in de liefde. We willen dat het komt als wij vinden dat de tijd rijp is. Wanneer wij de connectie met iemand anders nodig hebben, omdat we over iemand anders heen proberen te komen of omdat we een leegte voelen die we willen opvullen.

Vaak denken we dat liefde het antwoord is. Dat het vinden van liefde ervoor zorgt dat al onze problemen verdwijnen. Dat we dan eindelijk de persoon zijn die we zouden moeten zijn omdat we de ware hebben gevonden.

Maar de waarheid is dat we altijd al de potentie hebben gehad om de beste versie van onszelf te zijn. En dat niemand ervoor kan zorgen dat jij die persoon wordt, jij bent de enige die dit kan creëren.

Vaak zijn we zo druk met onszelf met anderen te vergelijken dat we vergeten om nu gelukkig te zijn. We vergeten dat het leven niet draait om het vinden van liefde, dat het draait om het vinden van onszelf. En als we onszelf hebben gevonden dan kunnen we verliefd worden op ons leven, op onszelf zodat we uiteindelijk iemand kunnen vinden die dit leven complimenteert.

We vinden de juiste als we onszelf zijn. Niet de versie die we proberen te veranderen, maar de persoon die we echt zijn, die uniek is en waar we trots op mogen zijn.

Dus stop met veranderen, blijf groeien. Stop met terugkijken naar verloren relaties, kijk vooruit. Jij bent goed zoals je bent, ook zonder dat jij je persoon hebt gevonden. Leer, maak fouten, groei en give yourself a break!

De liefde komt, ook bij jou. Maar laat je leven er niet om draaien. Focus op jezelf, op jouw dromen, op jouw doelen. Focus je op wat jou gelukkig maakt en wees jezelf. De liefde zal komen, ook voor jou.