Geluk

9 kleine dingen die ik doe waardoor mijn leven compleet is veranderd

9 kleine dingen die ik doe waardoor mijn leven compleet is veranderd

1 Op tijd naar bed gaan
Ging ik een keer op tijd naar bed, was ik nog heel lang in mijn bed op mijn telefoon aan het scrollen. Ik ben nooit een hele goede slaper geweest, maar ik had nooit de schuld bij mezelf gelegd. Maar nu leg ik mezelf een vaste tijd om naar bed te gaan op en houd ik me eraan. Ik kijk in mijn bed niet meer op mijn telefoon en ik slaap heerlijk! Zelfs als ik me niet echt moe voel houd ik mezelf aan mijn bedtijd en het voelt heerlijk. Ik voel me een stuk energieker en opstaan is zelfs eenvoudig!

->14 manieren om je leven weer op de rit te krijgen nadat je bent gebroken

2 Wakker worden voordat het echt nodig is
Snoozen was mijn ding. Ik bleef snoozen tot het laatste moment en dan sleepte ik mijn half bewusteloze lichaam uit bed om me klaar te gaan maken voor de dag. Dit schoot natuurlijk niet op, daarom had ik me voorgenomen om eerder wakker te worden. Ik voel me niet alleen de rest van de dag energieker, ik heb nu ook de tijd om dingen te doen voordat ik naar me werk ga. Uiteraard wordt dit punt mogelijk gemaakt door punt 1 :).

3 Één boek per week lezen
Toen ik jonger was verslond ik boeken, tot ik ben gestopt met lezen omdat ik niet meer de tijd of de enige had om te beginnen aan een nieuw boek. Maar ik heb mezelf uitgedaagd om weer te beginnen met lezen. Ik sloot mezelf aan bij een boekenclub zodat ik in ieder geval 1 boek uit had voor de deadline van onze boekenclub. Uiteindelijk werd lezen weer een gewoonte en kan ik me weer ouderwets verliezen in een boek. Het helpt me om mijn telefoon weg te leggen en om me ontspannen. 

4 ’s avonds unpluggen
Iedereen weet wel dat blauwe schermen slecht zijn voor je nachtrust, maar ik deed verder nooit zo veel met deze info, vond het misschien zelfs een beetje overdreven. Maar sinds ik mijn telefoon en laptop vanaf negen uur ’s avonds weg leg slaap ik beduidend beter! Ik lees ’s avonds een boek of kijk zonder afgeleid te zijn een film en dat geeft rust.

5 Meer zelf koken
Het is zo makkelijk om even wat te bestellen of een kant en klare maaltijd op te warmen, maar het is zo veel lekkerder en beter om zelf te koken. Dit vergt wat planning, maar ik zorg ervoor dat ik in het weekend al een beetje heb bekeken wat ik die week wil eten. Dan kan ik hier mijn boodschappen op afstemmen en gezond en lekker eten. Een stuk beter voor mijn lijf en portemonnee. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

6 Jezelf verwijderen van stressvolle situaties
Drama kan verslavend werken. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik wegloop van drama. Het hoeft niet altijd te betekenen dat je voor altijd wegloopt, soms werkt een pauze ook prima. 

7 Mijn neus niet meer in andermans zaken stoppen
Ik was nieuwsgierig en hield van roddelen. Dus ik hield me erg bezig met de levens van andere mensen. Heerlijk vond ik het: drama van andere mensen. Maar ik ben hiervan teruggekomen. Ik moet mezelf met mijn eigen leven bemoeien. Ik maak me niet meer druk over de levens van anderen en ik probeer er ook geen mening of vooroordeel meer over te hebben. Dit geeft veel meer positiviteit en energie dan stom geroddel.

8 Een standaard hebben voor de mensen in mijn leven
Ik probeer geen mening of vooroordeel te hebben over de mensen van wie ik houd, in plaats daarvan probeer ik zonder oordeel te luisteren. Maar ik heb wel geleerd dat dit niet betekent dat anderen je slecht behandelen. Het heeft geen zin om je best te doen voor mensen die dit andersom niet voor jou doen. Daarom heb ik ondertussen bepaalde standaarden voor de mensen van wie ik houd. Hierdoor zijn de vriendschappen die ik heb een stuk evenwichtiger en leuker. Wat ervoor heeft gezorgd dat ik een gezonder en productiever leven leidt.

9 Een positieve invloed op anderen zijn
Ik heb nooit echt bedacht of ik een invloed op anderen kon zijn. Maar het is leuk om hier bij stil te staan. Steun je vrienden als ze dit nodig hebben, sta aan de zijlijn als een vriendin mee doet met een hardloopwedstrijd, geef dat compliment en geef anderen en jezelf energie. Met wat positiviteit en steun kom je heel ver.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Callie Byrnes voor medium.com