Geluk

16 manieren om elke ochtend blijer wakker te worden

Wat gebeurt er als niet voldoende slaapt?

Als je geen ochtendmens bent dan is opstaan een worsteling die bestaat uit de snoozeknop en een kop sterke koffie. Deze routine zorgt er inderdaad voor dat je deur uitkomt, maar het maakt ons nou niet direct enthousiaster om aan de dag te beginnen.

Een makkelijke manier om je dag positiever te beginnen is door wat kleine aanpassingen door te voeren. Hier vind je een aantal manieren om je dag positiever en makkelijker te starten:

1 Ontbijt
Een goed ontbijt voedt de ziel, maar vaak gunnen we onszelf de tijd niet voor een uitgebreid ontbijt. Maar wanneer je 15 minuten per ochtend vrij maakt voor je ontbijt zul je merken dat jij je direct wakkerder en energieker voelt. Ook kan jij je ontbijt heel goed de avond van te voren klaarmaken, heerlijke overnight oats of chia zijn een fluitje van een cent.

2 Stretch je spieren zodra je opstaat
Dit zorgt ervoor dat je bloed door je lichaam gaat stromen en je kunt je stretch zelfs onder de dekens doen! En wanneer de endorfines zijn aangemaakt voelt jij je minder gestrest en kun je dag positiever beginnen.

3 Kijk geen tv
Wanneer je snel van slag bent door slecht nieuws kun je de ochtendshows overslaan en je dag op een kalme manier beginnnen.

4 Doe muziek aan
Start je favoriete playlist met feelgood liedjes en geniet van je favoriete muziek terwijl jij ochtendritueel afwerkt.

5 Bereid je ochtend de avond van te voren voor
Wanneer je door het huis rent om je sleutels, portemonnee, notities en telefoon te zoeken dan begint je dag al gespannen. Als je de avond ervoor al een paar simpele voorbereidingen treft verloopt je ochtend een stuk rustiger.

6 Speel met je huisdier
Een directe oppepper voor je humeur? Even de tijd nemen om met je kleine vriend te spelen in de ochtend.

7 Ruim ’s avonds de kamer al op
Wakker worden in een opgeruimd huis geeft een enorm goed gevoel.

8 Zet verse bloemen in je slaapkamer
Wetenschappers hebben ontdekt dat bloemen ontzettend goed zijn voor je humeur dus plaats een mooi boeket in je slaapkamer en geniet er elke ochtend weer van.

9 Stop met snoozen
Wat je ook doet, stop met snoozen. Onderzoekers zeggen dat je vermoeider  en waziger wakker wordt als je de snoozeknop gebruikt.

10 Doe je gordijnen niet helemaal dicht
Zonlicht is goed voor ons en waneer we wakker met wat zonlicht dan begint de dag al direct een stuk beter.

11 Ga niet te laat naar bed
Je zult waarschijnlijk niet direct in slaap vallen als je wat eerder naar bed gaat, maar wanneer jij je lichaam toestaat om tot rust te komen voordat je in slaap valt zul je uitgeruster wakker worden.

12 Sla Facebook en Instagram over
We doen het bijna allemaal, wakker worden en onze telefoon checken. Maar je zult zien dat wanneer jij jezelf toestaat om rustig wakker te worden zonder direct geprikkeld te worden dat je meer kalmte ervaart.

13 Word wakker naast je partner
Samen wakker worden kan betekenen dat jij je bed helemaal niet meer uit wilt, maar het zorgt er in ieder geval voor dat je tevreden en met een glimlach wakker wordt.

14 Slaap op je rug
Onderzoek toont aan dat dit de beste slaappositie is, dus als je merkt dat je nachts ligt te woelen kun je eens proberen om op je rug te gaan slapen.

15 Neem een douche
Er is bijna niets wat een lekkere douche niet kan oplossen, vooral wanneer jij je lievelings doucheproducten gebruikt.

16 Eet niet vlak voordat je gaat slapen
Je vermijdt hiermee dat je de hele nacht opgeblazen bent en onrustig slaapt. En hoe beter je nachtrust, hoe beter jij je ’s ochtends voelt.