Hooggevoelig

7 redenen waarom hooggevoelig zijn echt wel fantastisch is!

7 redenen waarom hooggevoelig zijn echt wel fantastisch is

Yep we zijn hooggevoelig en ja we voelen veel, maar zijn gevoelens niet fantastisch? Zijn het niet de gevoelens die zorgen voor de mooiste liedjes, de sterkste literatuur, de krachtigste films en de meest onvergetelijke herinneringen?

Gevoelens geven betekenis aan het leven. Als jij je gevoelens niet tot het maximale kan voelen, hoe kun je dan het maximale uit het leven halen? Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer je eigenlijk beseft dat hooggevoelig zijn eigenlijk geweldig is! En onderstaand lees je waarom:

1 Je voelt een diepe verbintenis met alles wat je doet
Of je nou advies geeft aan een vriend, de geur van verse bloemen opneemt, een boek leest of een film kijkt, een hooggevoelig persoon is verbonden met alles wat ze doet. Wanneer je echt verbonden bent met wat je doet dan kun je het doen zonder afleiding en met totale toewijding! Hoe kun je als je niet zo verbonden bent er echt zijn voor je vrienden, de woorden zoeken die anderen op dat moment nodig hebben of de belangrijke momenten onthouden die je helpen te groeien?

-> Waarom je als hooggevoelig persoon vaak zo weinig energie hebt

2 Je intuïtie heeft geen geheimen voor je
Als je hooggevoelig bent dan weet je dat je op je intuïtie kunt vertrouwen. Je instincten zijn vlijmscherp en je doet wat je gevoel je ingeeft. En dit is waarom je diep van binnen direct weet of die nieuwe man in je leven wel of niet goed voor is. Dit is waarom jij je soms leeggezogen voelt als je bij bepaalde mensen in de buurt bent geweest en dit is waarom je soms dingen liever niet doet, zonder dat je kunt uitleggen waarom niet.

3 Je bent een geweldige partner
Je leest de lichaamstaal van je partner als een goed boek. Je weet wat je partner nodig heeft, ook in bed. Je bent niet egoïstisch en je gunt je partner de wereld.

4 Alles voelt als een mega belangrijk moment
Als je zo gevoelig bent dan voelt alles als een groot moment uit je leven. Als jij je eerste eigen appartement hebt, een mega moment. Als jij iemand kust waarmee jij een connectie voelt, een mega moment! Als jij je eerste tatoeage neemt, een mega moment! Als jij iets kookt wat echt lekker is, een mega moment! Jouw leven is een aaneenschakeling van enorm belangrijke momenten, hoe leuk is dat!

> Waarom hooggevoeligheid een gave is 

5 Jouw leven is nooit saai
Als alles een belangrijk moment is, hoe kun je je dan ooit vervelen?

6 Je bent creatief
Je ziet alles, voelt alles, ruikt alles en het is een heerlijke uitlaatklep om al deze informatie om te zetten in kunst. Ga schilderen, tekenen, schrijven, boetseren, doe waar je blijf van wordt!

7 Je leeft groots
Sommige mensen noemen ons misschien drama queens. Maar wij weten gewoon hoe je moet leven. We doen alles groots: de liefde is groots, we voelen groots, we lijden groots en we rusten groots. We doen gewoon niet aan middelmatig, zo simpel is het!

->Hooggevoelig en een relatie? Dan herken je dit vast

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?