Introvert

13 dingen die je doet omdat je introvert bent. 

13 dingen die je doet omdat je introvert bent

Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo erg om introvert te zijn, maar toch zijn er nog behoorlijk wat misverstanden over introverte mensen. Dus soms is het makkelijker om niets te zeggen over het feit dat je even tijd voor jezelf nodig hebt of dat sommige dingen gewoon te overweldigend zijn. Het is waarschijnlijk zelfs zo dat je veel dingen doet waarvan andere mensen zich niet realiseren dat je dit doet omdat je introvert bent. Onderstaand vind 13 voorbeelden van dingen die veel introverte personen doen. Herken jij jezelf?

1 Wanneer mensen je ‘stilheid’ interpreteren als arrogant of onbeleefd. Het is echt niet zo dat je denkt dat je beter bent dan anderen; je geeft juist diep om andere mensen. Het is vaak vooral zo dat je niet weet wat je moet zeggen.

2 Als je vriendin je uitnodigt voor een feestje en je hebt geen zin om te gaan. Je blijft liever thuis om je batterijen weer op te laden, maar je wilt de gevoelens van je vrienden ook niet kwetsen dus verzin je excuses als: ‘Ik voel me niet zo lekker’.

3 Wanneer je liever online of via what’s app met iemand praat omdat je die dag al genoeg hebt gepraat met mensen.

4 Als je op een feestje of verjaardag je telefoon voor een lange periode je telefoon checkt omdat je het vermijd om met andere mensen te praten.

5 Als je op je werk, op school of op een feestje langer in het toilet blijft dan nodig, gewoon omdat het daar zo lekker rustig is.

6 Als mensen zeggen: ‘Vertel eens iets voer jezelf!’ en je op dat moment dichtklapt en je een paar gekke zinnen mompelt omdat het je niet lukt om normaal verhaal te produceren. Als introvert zijnde doe je er waarschijnlijk langer over om je gedachtes op een rij te zetten en dingen te verwerken waardoor je tijd nodig hebt voordat je iets zegt.

7 Als je naar een feestje gaat en je de hele avond met dezelfde persoon praat omdat je je bij die persoon op je gemak voelt.

8 Als je naar een feestje gaat en zegt: “Ik ben heel moe en ga naar huis”. Terwijl je eigenlijk niet moe bent, maar je thuis lekker tv wilt kijken of een boek wilt lezen.

9 Als je het lastig vindt om je gedachtes en gevoelens uit te leggen. Alles is zo duidelijk in je hoofd, maar het komt er vaak niet zo vloeiend uit als het in je hoofd zit. Terwijl anderen zeggen: “Kom op, gooi het eruit! Wat is het probleem!”

10 Als je zegt: “Sorry ik heb al plannen voor vanavond”. En je plannen zijn dat je ’s avonds series gaat kijken of een boek gaat lezen.

11 Wanneer je eindelijk zegt wat je denkt, maar dat mensen dan beledigd zijn omdat je veel te eerlijk was.

12 Wanneer iemand je belt, maar jij appt die ander terug. Je vindt het gewoon fijner om je woorden op ‘papier’ te zetten.

13 Wanneer je uit je werk komt en je thuis geen muziek aandoet en je alleen maar stilte wilt omdat je eerst een tijdje moet bijkomen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Bron Introvertdear.com Foto thefashionguitar.com