Geluk

12 manieren om voluit te leven zonder spijt

12 manieren om leven zonder spijt te leven

Één van de verdrietigste woorden die er zijn zijn: “Had ik maar…”. Vergeet je leeftijd, vergeet wat je al had kunnen doen, vergeet je angsten; vandaag is de eerste dag van de rest van je leven! En laten er aan het einde van jouw leven geen excuses en spijt zijn.

Onderstaand vind je 12 ideeën die je kunnen helpen om volluit en zonder spijt te leven:

1 Wees de held van je eigen verhaal
Er zijn zo veel capabele mensen die hun dromen niet najagen omdat ze luisteren naar hun angsten. Ze geven het op voordat ze het proberen. Kies ervoor om sterker te zijn dan dat. Laat anderen hun toekomst bepalen door angst, maar jij bent sterker! Wees de held van jouw verhaal, van jouw leven!

2 Accepteer onzekerheid
Soms is hetgeen je niet wilt precies wat je nodig hebt. Soms is hetgeen waar je het meest bang voor bent ook hetgeen wat je vrijheid geeft. Sommige van de meest geweldige hoofdstukken van je leven beginnen vol onzekerheid, accepteer onzekerheid in je leven en zie hoe ver je zal komen.

3 Neem risico’s
Het leven is kort. Doe dingen, stap over je angsten heen, neem risico’s! Zo zonde als je eerst oud moet worden voordat je je eigen potentieel kan zien.

4 Doe het
Denk er niet alleen over na, maak niet alleen de plannen: doe het! Onderneem actie, ga onderuit en probeer het opnieuw!

5 Doe er moeite voor
Ben je bereid om er moeite voor te doen? De meeste mensen willen de beloning zonder het werk of het risico. Tijd en energie die je ergens instopt is nooit voor niets. Verwachten dat je iets krijgt zonder er tijd en moeite in te stoppen is arrogant. Verwachten dat je wint omdat je er tijd in moeite in hebt gestopt is zelfverzekerd zijn.

6 Denk dat je het kunt
Als het je niet uitdaagt, zal het je niet veranderen. Door verandering kun je groeien. Dus als een plan moeilijk en zwaar lijkt, begin gewoon. Stap voor stap kun je alles bereiken zolang je er maar in gelooft. Uiteindelijk zul je slagen omdat je gek genoeg bent om te denken dat je het kunt.

7 Ken de kracht van positiviteit
Praten over je problemen kan een verslaving worden. Praat in plaats daarvan over je overwinningen en de dingen die je vreugde geven. Jij hebt de controle en de macht over hoe jij op de dingen uit je leven reageert.

8 Laat je meestromen met het leven
In plaats van lang tegen iets op te zien, moet je het gewoon doen. Verander de energie van ergens tegen opzien in de tevredenheid van iets hebben gedaan of bereikt. Accepteert de pieken en dalen en heb vertrouwen in de uitkomst.

9 Wees extra aardig tegen mensen
De persoon die jij vandaag voor lief neemt is misschien de enige persoon die jij morgen nodig hebt.

10 Met geld kun je niet alles kopen
Mensen die al hun tijd spenderen aan het verdienen van geld, spenderen al hun geld aan het proberen te maken van tijd. Doe dit jezelf niet aan. Rijkdom komt niet uit materiële dingen.

11 Toon je liefde aan de mensen van wie je houdt
Je zult mensen verliezen in je leven. Realiseer je dat je nooit weet hoeveel tijd je nog met iemand hebt. Leer deze les niet op de harde manier, toon je liefde. Vertel mensen dat je van ze houdt en laat ongemak of schaamte je niet tegenhouden.

12 Probeer niet iedereen tevreden te houden
Sommige mensen vinden je niet leuk of zijn het niet met je eens, wat je ook doet. Vergeet dit en ga verder met je leven. Sowieso heeft niemand überhaupt het recht om jou te veroordelen. Vergeet wat ze over je zeggen en focus je op hoe jij je over jezelf voelt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?
marcandangel.com