Geluk

7 redenen waarom je meer tijd alleen zou moeten doorbrengen

7 redenen waarom je meer tijd alleen zou moeten doorbrengen

Wanneer was de laatste keer dat je een pauze hebt genomen van alles en iedereen zodat je wat tijd alleen met jezelf kon doorbrengen? Wanneer was het de laatste keer dat jij jezelf net zo veel liefde, aandacht en waardering gaf als de mensen om je heen?

De meeste mensen geven veel aan de mensen om hen heen, maar erg weinig aan zichzelf. Hierdoor raken ze uit balans, negeren ze hun behoeftes, vergeten ze hun verlangens en vergeten ze wie ze echt zijn.

Zo zouden we onszelf niet mogen behandelen. Wanneer je veel om iemand geeft dan vind je het fijn om af en toe tijd alleen door te brengen met deze persoon. En dit zou je dus ook met jezelf moeten doen. Jij verdient aandacht, liefde en waardering van jezelf. Hieronder vind je 7 redenen waarom het zo belangrijk is om tijd met jezelf door te brengen:

1 Je leert jezelf kennen
Jij bent de belangrijkste persoon van je leven en door tijd te nemen om alleen met jezelf te zijn, leer jij jezelf kennen. Je leert dat je fijn gezelschap bent en je leert dat je heel goed op jezelf mag vertrouwen.

2 Je leert hoe je alleen kunt zijn zonder je eenzaam te voelen
Het kan soms alleen of onwennig aanvoelen om alleen te zijn. Maar er zijn nu eenmaal momenten waarop we alleen zijn (wat goed voor ons is) en om die momenten altijd op te vullen is hartstikke uitputtend. Als we de tijd nemen om te wennen aan het alleen zijn en er uiteindelijk vrede mee hebben dan voelen we ons niet meer eenzaam als we alleen zijn.

-> 7 redenen waarom je meer tijd alleen door zou moeten brengen

3 Je leert wie jij bent en niet wie de wereld denkt dat je zou moeten zijn
Al vanaf dat we jong zijn leren we om ons aan te passen; we leren hoe we meer zoals anderen kunnen zijn en minder zoals onszelf. En het mooie van tijd alleen doorbrengen is dat jij jezelf kunt bevrijden van al deze beperkende gedachtes zoals dat je moet zijn zoals de mensen om je heen. Je zal de kracht en moed in jezelf vinden om te omarmen wie jij werkelijk bent en niet wie de wereld denkt dat je bent. Je hoeft niet langer te doen alsof en je hoeft jezelf niet langer te verstoppen voor jezelf.

-> Waarom tijd alleen doorbrengen niet eng is

4 Je ontdekt dat je meer bent dan je problemen
Door alleen te zijn leer je jezelf niet alleen kennen, maar je wordt ook zelfbewuster. Je leert dat je moediger en sterker bent dan je dacht. Je realiseert je dat je groter bent dan je problemen en dat je de uitdagingen die op je pad komen aankunt.

5 Je ontdekt de waarde en de kracht van stilte
Als alles stil is kun je hart horen. Dat zijn de momenten waarop je leert om te luisteren naar je onderbuik, naar je intuïtie. Maar die laat zich alleen horen als jij de tijd neemt om te luisteren, om stil te staan. Stilte is een prachtige leermeester.

6 Je leert jezelf waarderen
De meeste mensen zijn er zo aan gewend dat ze goedkeuring en waardering van anderen nodig hebben, dat ze niet kunnen zien dat ze al lang goed genoeg zijn. Ze blijven in relaties die ze niet gelukkig maken, hebben banen die ze eigenlijk vreselijk vinden omdat ze bang zijn dat ze niet meer dan dat waard zijn. Maar het mooie aan tijd met jezelf doorbrengen is dat het je leert om jezelf te respecteren. Je zult de mooie kanten van jezelf weer zien en waarderen zodat je weet dat jij genoeg bent en dat je veel meer waard bent dan je dacht.

-> Wees niet bang om dingen alleen te doen

7 Je leert hoe je los kunt laten
Één van de zwaarste dingen in het leven is om mensen, ervaringen en plaatsen waar we van houden los te laten. We houden krampachtig vast aan dingen omdat we dit zo gewend zijn, ongeacht of ze goed voor ons zijn. Maar tijd alleen doorbrengen leert je in contact te komen met jezelf, met de wijsheid die in jezelf zit. En uiteindelijk zul je inzien dat er een verschil is tussen echte liefde en gewenning of afhankelijkheid en dan zul je merken dat loslaten steeds makkelijker wordt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?