Relaties

Het relatieadvies van een gescheiden man na een huwelijk van 16 jaar

Het relatieadvies van een gescheiden man na een huwelijk van 16 jaar

“Ik ben gescheiden van de vrouw waar ik van hield. Ik ben geen expert, maar er zijn wel dingen die ik anders had moeten doen tijdens mijn relatie”

1 Stop nooit met elkaar het hof maken
Stop nooit met daten, neem je vrouw nooit, maar dan ook nooit, voor lief. Toen je haar vroeg om met je te trouwen deed je dit met heel je hart en beloofde je haar dat haar altijd zou beschermen. En, dit is heel belangrijk, zij koos jou. Vergeet dit nooit, word nooit lui in de liefde.

2 Bescherm je eigen hart
Net als dat jij hebt beloofd dat je haar hart zal beschermen, moet je ook je eigen hart blijven beschermen. Houd van jezelf, houd van de wereld, maar er is één speciaal plekje in je hart waar je nooit iemand anders dan je vrouw mag toelaten. Houd dat plekje altijd open voor haar en laat niemand anders in dat plekje toe.

-> Relatieadvies van stellen die al meer dan 50 jaar bij elkaar zijn

3 Word steeds weer verliefd op elkaar
Jullie zullen constant veranderen, jullie zijn niet meer dezelfde mensen die jullie waren toen jullie elkaar leerden kennen. Verandering zal komen en daarom moet je steeds weer opnieuw voor elkaar kiezen. Ze hoeft niet bij jou te blijven en als jij niet zorgt voor haar hart dan zal ze dit hart aan iemand anders geven en dan ben je nooit meer in staat om het terug te krijgen. Blijf voor haar vechten, net zoals je dit in het begin deed.

4 Zie altijd het mooie in haar
Focus op de kanten aan haar waar je van houdt. Waar jij je op focust zal groeien. Als jij je focust op de dingen die je irriteren dan zul je redenen blijven zien om geïrriteerd te blijven. Als jij je focust op waar je van houdt dan zal je opgaan in die liefde. Weet zonder twijfel dat jij een mazzelaar bent omdat jij met deze vrouw je leven mag delen.

-> 3 keer relatieadvies waar we allemaal wat aan hebben

5 Het is niet jouw taak om haar te veranderen
Het is jouw taak om van haar te houden zoals ze is. En als ze verandert, houd dan van wie ze wordt of je dit nou wilde of niet.

6 Neem de verantwoordelijkheid voor je emoties
Het is niet de verantwoordelijkheid van je vrouw om jou gelukkig te maken. Jij bent verantwoordelijk voor het vinden van je eigen geluk en dat geluk zal jouw relatie nog meer liefde en vreugde geven.

7 Sta je vrouw toe om… te zijn
Als ze verdrietig of overstuur is dan is het niet jouw taak om dit op te lossen. Het is jouw taak om haar vast te houden en haar te laten weten dat het goed komt. Laat haar weten dat je haar hoort, dat ze belangrijk voor je is en dat jij er voor haar bent. De vrouwelijke ziel gaat over verandering en emoties en zoals een storm zullen ook haar emoties komen en gaan. Ren niet weg wanneer ze overstuur is! Houd je sterk, luister en steun haar.

-> 8 keer wat gescheiden mensen anders zouden doen in een nieuwe relatie

8 Doe gek
Neem jezelf niet zo serieus! Lach, maak haar aan het lachen.

9 Koester haar
Zorg ervoor dat ze zich geliefd voelt. Vraag haar om een lijst te maken van 10 dingen die ervoor zorgen dat zij zich geliefd voelt en onthoud deze lijst!!

10 Wees aanwezig
Geef haar niet alleen je tijd, maar ook je aandacht. Doe wat je moet doen om je hoofd leeg te maken zodat je bij haar kunt zijn. Behandel haar als je meest waardevolle klant, dat is ze namelijk ook.

11 Wees geen idioot
En wees ook niet bang om er wel eentje te zijn. Je zult fouten maken, zij zal fouten maken. Til niet te zwaar aan fouten en leer van de fouten die je hebt gemaakt. Je hoeft helemaal niet perfect te zijn, probeer gewoon om geen domme dingen te doen.

12 Geef haar ruimte
Vrouwen zijn van nature zorgers en gevers en soms moet ze eraan herinnert worden dat ze de tijd mag nemen om voor zichzelf te zorgen. Soms heeft ze tijd nodig om naar een spa te gaan om zichzelf te laten verwennen, moedig dit aan!

13 Toon je kwetsbaarheid
Je hoeft niet alles op een rijtje te hebben. Wees bereid om je angsten en gevoelens met haar te delen en om je fouten toe te geven.

14 Maak je niet te veel zorgen over geld
Geld is een spel, vind manieren om als team samen te werken om dit spel te winnen. Het helpt nooit wanneer teamleden met elkaar vechten.

15 Vergeef direct
En focus je op de toekomst in plaats van op de zware dingen uit het verleden. Vasthouden aan fouten uit het verleden die of jij of zij heeft gemaakt drukt als een zware last op een huwelijk. Vergeven betekent vrijheid en verwijdert de last.

16 Kies altijd voor liefde
Uiteindelijk is dit het enige advies wat je nodig hebt. Liefde overwint. Een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn, je moet er je best voor blijven doen. Je moet er in investeren en dan zal geluk komen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Gerald Rogers voor Jamesrussel.org