Relaties Single

3 keer relatieadvies waar we allemaal wat aan hebben

3 keer relatieadvies waar we allemaal wat aan hebben

1 Sta niet stil
Er zijn veel redenen waarom we ons tot iemand aangetrokken worden. Vaak is dit fysieke aantrekkingskracht, de manier waarop iemand ons laat lachen of iemand eerlijk en kwetsbaar durft te zijn.

We voelen ons op ons gemak en voelen ons seksueel bevredigd, maar relaties helpen ons ook te groeien als persoon. Maak daarom niet alleen de belofte om te houden van je partner, maar maak ook de belofte om te blijven groeien als persoon.

-> Het relatieadvies van een gescheiden man na een huwelijk van 16 jaar

2  Durf je ideaalbeeld los te laten
Veel van ons hebben een beeld in ons hoofd van de perfecte partner. Natuurlijk is het goed om te weten wat je zoekt in een partner, maar het is ook belangrijk om niet te veel waarde te hechten aan je ‘ideale’ plaatje. Want het zou zonde zijn om mensen weg te duwen die jou juist kunnen aanvullen en je wat kunnen leren.

3 Wees voorzichtig over je toekomst
Er is een reden dat de zin: “En ze leven nog lang en gelukkig” alleen in sprookjes voorkomt. Sommige relaties zijn bedoeld voor het moment, sommige zijn er voor een reden en sommige relaties zijn er voor het leven.

-> Het relatieadvies van stellen die al meer dan 50 jaar bij elkaar zijn

Maar onze geest ziet een lang en gelukkig leven voor zich terwijl we nog niet eens weten hoe geschikt de ander voor jou is. Je kunt je aan iemand committeren en je kunt de relatie waarderen. Maar wees voorzichtig als het “Ze leven nog lang en gelukkig” sprookje de overhand krijgt terwijl je iemand net kent.

Uiteindelijk kom je er wel achter of deze relatie voor het leven is, dus relax en neem je tijd. Een toekomst die nog niet vast staat doet niets af aan de kwaliteit van je relatie. Neem je tijd en respecteer wat het heden je te bieden heeft.

-> 8 keer wat gescheiden mensen anders zouden doen in een nieuwe relatie