Geluk

5 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand die verlegen is

5 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand die verlegen is

Wist jij dat meer dan 40% van de mensen verlegen is? Helaas wordt verlegenheid vaak verwart met iets anders zoals arrogantie of desinteresse. Onderstaand vind je 5 dingen die voor mensen die verlegen zijn echt niet leuk zijn om te horen:

1 Je bent zo stil
Verlegen mensen hebben vaak, als je ze leert kennen, veel te vertellen, maar dit zal je waarschijnlijk nooit te weten komen als jij tegen ze zegt dat ze zo stil zijn. “Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik in een groep mensen mijn best deed om deel te nemen aan het gesprek, maar dat iemand het nodig vond om een opmerking te maken over het feit dat ik zo stil was,” zegt Amy Beal, “Ik vond dit zo erg dat het me daarna helemaal niet meer lukte om een woord uit te brengen.” Mensen moeten zich realiseren dat niet iedereen het makkelijk vindt om te praten met vreemden en vooral niet met een groep vreemden.

2 Je bent niet zo sociaal
Verlegen mensen willen ook sociaal zijn en met je kletsen, maar ze weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. En dat is het vervelende van verlegenheid, het houdt je tegen om dingen te doen die je wel wilt. Wanneer je met een groep mensen bent en iemand komt arrogant of onvriendelijk over dan kun je eens proberen om één op één met deze persoon te kletsen, de kans is groot dat je een leuk gesprek hebt en dat deze persoon alleen maar verlegen is.

-> Introverte mensen zijn niet verlegen, ze zijn alleen complexer

3 Begrijp je wat ik zeg?
Verlegen mensen hebben geen moeite met dingen begrijpen. “Wat ik moeilijk vind is dat mensen aannemen dat wanneer je verlegen bent, je niet intelligent bent”, zegt Susan DeRose. Verlegen mensen hebben vaak genoeg te melden, alleen zijn ze, vooral in een groep, te behouden om wat te zeggen.

4 Sta op en vraag het hem of haar
Je denkt misschien dat jij je verlegen vriend of vriendin een duwtje in de goede richting geeft, maar vaak is dit niet geval wanneer je probeert om je vriend(in) in een conversatie te pushen. Je wilt dat iemand iets doet waar ze helemaal niet op voorbereid zijn, ze raken dan gefrustreerd en voelen zich een mislukkeling. Als je jouw vriend(in) wilt helpen dan kun je hem of haar voorstellen aan de ander en jezelf ook met gesprek blijven bemoeien. Zo laat je haar niet aan haar lot over.

-> Ben je introvert of verlegen?

5 Praat eens wat luider
Door deze opmerking voelt iemand die verlegen is zich heel erg van zichzelf bewust. “Ik had mezelf nooit gezien als iemand die zachtjes praat,” zegt Nancy Velasquez, “In mijn hoofd klinkt mijn stem normaal.” Zeg daarom nooit zomaar: praat eens wat luider, maar zeg dat het nogal luid is in de ruimte en dat je graag het gesprek goed kan volgen en vraag of iemand wat luider kan praten.

-> Stil of rustig zijn is geen zwakte

Foto the-atlantic-pacific.com