Introvert

Introverte personen zijn niet verlegen, ze zijn alleen complexer

Ik ben niet verlegen, maar introvert

Lauren Martin, voor Elite Daily

Jij was altijd zo stil. Jij ging toch nooit uit? Jij bent altijd zo rustig.. Woorden die uit mensen hun mond komen als het over mijn schooltijd gaat en die toch best wel pijn doen. Want ik voelde me toch best een looser wanneer mensen dat soort dingen tegen me zeiden.

Maar ik ben niet verlegen, ik koos er tijdens mijn middelbare schooltijd gewoon voor om niet altijd ‘mee te doen’. Ik had niet altijd zin om met iedereen te praten. Want ik ging wel uit, ik maakte wel grapjes en ik had wel vrienden. Ik vond het leuk om plezier te hebben, alleen niet altijd met hen.

Ik ben introvert en sommige mensen vinden dit een negatieve eigenschap, maar ze begrijpen gewoon niet dat ik niet graag in het middelpunt van de belangstelling sta. Of waarom ik niet elke gedachte die in mijn hoofd opkomt zeg.

-> 5 dingen die je nooit moet zeggen tegen iemand die verlegen is

Introverte personen zijn vaak in zichzelf gekeerd. Ze komen gereserveerd over maar ze zijn vaak in gedachte. Ze zijn stil omdat ze luisteren. Dit is waarom ze vaak schrijvers, creatievelingen, kunstenaars en uitvinders zijn.

Introverte mensen hebben geen andere mensen om zichzelf heen nodig om zich goed te voelen, ze voelen zich niet snel eenzaam. Ze hebben geen oppervlakkige vriendschappen nodig om een leegte te vullen. Het zijn vaak onafhankelijke personen die groeien tot goede managers en leiders. Dit kan er toe leiden dat ze arrogant overkomen, maar ze hebben gewoon vaak genoeg aan hun eigen gedachtes.

Omdat introverte mensen liever thuis of op hun kamer blijven betekent het nog niet dat er iets mis met ze is. Ze hebben geen problemen, ze zijn niet boos, ze willen gewoon graag even alleen zijn. Dit omdat ze tijd voor zichzelf nodig hebben om op te laden.

-> Ben je introvert of verlegen?

Volgens Jung zijn introverte personen niet opzoek naar goedkeuring van buitenaf, ze zoeken deze goedkeuring liever in hunzelf. Jung zegt hierover ook dat het tevens een kracht en een zwakke eigenschap van introverte personen is dat ze liever alleen zijn dan dat ze opzoek gaan naar interactie met anderen.

-> Waarom verlegen zijn niet erg is

Introverte personen zijn selectief in de mensen die ze uitkiezen als vrienden. Ze laten niet iedereen toe in hun eigen veilige wereldje. Maar wanner ze vrienden hebben gevonden bij wie ze zich fijn voelen dan vinden ze het heerlijk om hun ideeën en passies met deze mensen te delen.

-> Stil of rustig zijn is geen zwakte

elitedaily.com